Чи працює кандидозна дієта і як одяг впливає на молочницю: відповіді на питання

Які фактори ризику, як одяг впливає на кандидоз, чи допомагає дієта запобігати кандидоз - відповіді на популярні питання.

Що викликає рецидив молочниці?

Хоча не зовсім ясно, що викликає у деяких жінок повторювані грибкові інфекції, існує ряд факторів ризику, які можуть привертати вас до цього.

  • Речі, які змінюють ваш нормальний гормональний баланс, включаючи вагітність, протизаплідні таблетки і терапію естрогенами.
  • Часте використання антибіотиків вбиває корисні бактерії, які зазвичай контролюють популяцію Candida.
  • Неконтрольований цукровий діабет, який може викликати сплеск цукру в оболонці піхви (цукор сприяє зростанню дріжджів).
  • Умови, що впливають на вашу імунну систему, особливо ВІЛ.
  • Ожиріння, яке забезпечує більшу кількість вологи і тепла (наприклад, в шкірних складках), в яких може зростати Candida.
  • Облягаючий одяг з синтетики, який зберігає піхву вологою і теплою.

Секс також може бути фактором ризику хронічних дріжджових інфекцій через сперміцидні презервативи (які викликають подразнення піхви, що робить її більш схильним до інфекцій), і мастил на основі гліцерину.

Як одяг може впливати на дріжджові інфекції?

Нейлон та інші синтетичні тканини утримують вологу близько до шкіри, сприяючи зростанню дріжджів. Синтетична білизна також може викликати алергічні реакції і реакції гіперчутливості, які можуть змінити середовище піхви і сприяти розвитку дріжджових інфекцій.

Більш того, якщо ви сидите в зіпрілому спортивному одязі або мокрому купальнику, це створює середовище, в якому можуть процвітати дріжджі. Якомога швидше переодягніться в сухий одяг.

Колготки і легінси можуть стати причиною скупчення тепла і вологи в області піхви.

Якщо ви все ж носите колготки, обов’язково надягайте під ними бавовняні труси і вибирайте колготки з бавовняної промежиною.

Уникайте облягаючі піжами – краще вільна нічна сорочка. А якщо ви спите без нижньої білизни, це допоможе зберегти сухість в області геніталій і запобігти зростанню дріжджів.

Також уникайте ароматизованих гігієнічних прокладок і тампонів, кольорового або друкованого туалетного паперу – барвники також можуть викликати роздратування.

Зміна дієти може допомогти запобігти дріжджові інфекції?

Є деякі свідчення того, що цукор може сприяти зростанню дріжджів.

Пристрасть дріжджів до солодкого спонукала деяких експертів припустити, що дієта може бути фактором ризику для деяких жінок, коли справа доходить до розвитку дріжджових інфекцій.

Фактично, деякі люди дотримуються так званої дієті проти дріжджової інфекції або кандидозній дієті, виходячи з теорії, що відмова від певних продуктів може усунути або, принаймні, значно знизити ризик надмірного росту дріжджів.

Прихильники цих схем стверджують, що дієта від дріжджової інфекції може допомогти вилікувати або запобігти дріжджові інфекції, усуваючи:

  • Продукти, що містять прості цукри, в тому числі багато фруктів
  • Біла мука та інші глютенові зерна.
  • Все, що зброжене на дріжджах, наприклад алкогольні напої.
  • Деякі молочні продукти, включаючи незбиране молоко.

Дієта рекомендує дотримуватися таких продуктів, як зелені овочі, білок (риби, яйця, боби, яловичина та курка), горіхи і трав’яний чай.

Кандидозна дієта (поки) не підтверджена строгими науковими дослідженнями.

Кандидоз
Кандидоз

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.