Гарбуз: користь для здоров’я

Гарбуз має безліч переваг для здоров'я, і її можна додати в свій список страв як частина здорової дієти.

Гарбуз містить ряд поживних речовин, включаючи клітковину, вуглеводи, вітаміни і мінерали. Достатня кількість цих поживних речовин може принести багато користі для здоров’я.

Лікар-дієтолог Джоді Йео з лікарні Bright Vision при SingHealth Community Hospitals (SCH), член групи SingHealth, розповідає більше про його переваги для здоров’я.

Користь гарбуза для здоров’я

1. Джерело вітаміну А

Гарбуз є багатим джерелом каротиноїдів (бета-каротин, альфа-каротин і бета-криптоксантин), які надають йому помаранчевий колір і перетворюються в нашому організмі у вітамін А.

За даними Ради по зміцненню здоров’я, рекомендована добова доза вітаміну А (еквівалент ретинолу) становить 750 мкг в день для дорослих у віці 18 років і старше.

Вітамін А необхідний для захисту рогівки, підтримки функції сітківки і запобігання курячої сліпоти. Велика кількість вітаміну А, яку ви отримуєте з гарбуза, не тільки корисна для ваших очей; це також допомагає підвищити ваш імунітет проти інфекцій і вірусів.

2. Повний антиоксидантів

Каротиноїди (включаючи альфа- і бета-каротин, бета-криптоксантин, лютеїн, зеаксантин, лікопін), що містяться в гарбузі, діють як антиоксиданти. Гарбуз також є хорошим джерелом вітаміну С, ще одного антиоксиданту, який може захистити ваше тіло від окисного стресу і запобігти віковій дегенерації жовтої плями, катаракту, деякы види раку і серцеві захворювання.

3. Високий вміст вуглеводів і клітковини

Гарбуз – це крохмалистий овоч, який забезпечує наш організм вуглеводами і енергією. Оскільки гарбуз також багатий клітковиною, він довше зберігає почуття ситості і зменшує бажання перекусити між прийомами їжі. Крім того, високий вміст клітковини сприяє більш регулярній дефекації.

4. Містить інші вітаміни і мінерали

Гарбуз також містить інші вітаміни і мінерали, такі як калій і невелика кількість заліза, фолієвої кислоти і магнію. Ці поживні речовини необхідні для підтримки хорошого здоров’я.

Не забудьте також включити цільнозернові, нежирні білки та інші барвисті фрукти та овочі як частина здорового збалансованого харчування.

гарбуз
Гарбуз

Популярне

Схожі статті

Українсько-турецька красуня: при вигляді дочки Ані Лорак і Мурата Налчаджиоглу у всіх відняло дар мови

Єдина донька співачки Ані Лорак Софія росте такою ж талановитою та харизматичною, як її мама. В ранньому дитинств дівчинка була копією свого батька, та зараз Соня все більше стає схожою на Ані Лорак.

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.