Продукти, які краще не їсти при артриті

Є ряд продуктів, які не рекомендується споживати в їжу при артриті. Що це за продукти - читайте далі.

Артрит – це запальне захворювання, що вражає суглоби, в тому числі стопи, руки, пальці або плечі.

Дієта є визначальним фактором в лікуванні і профілактиці артриту. Її мета – виключити продукти, що сприяють запаленню суглобів.

Продукти, яких краще уникати

1. Алкоголь і газовані напої

Спиртне і газована вода
Спиртне і газована вода

Ви помічали, що болі в суглобах посилюються при вживанні алкоголю? Алкоголь дійсно є обтяжуючим фактором. І зовсім не обов’язково багато пити, щоб відчути негативні ефекти, досить однієї-двох склянок.

Також не потрібно поспішати за газованою водою. Їх склад не дуже здоровий, а її інгредієнти посилюють запалення і, отже, біль. Чому б замість цього не спробувати детокс-напій, наприклад воду з огірком? Це набагато краще для здоров’я і економічніше.

2. Білий хліб

Білий хліб
Білий хліб

Рафіновані вуглеводи, які містяться в білому хлібі, можуть сприяти запаленню. Замість цього віддайте перевагу хлібу з цільного зерна, набагато більш багатому клітковиною, вітамінами і мінералами.

3. Картопля фрі і чіпси

Картоплі фрі і чіпси
Картоплі фрі і чіпси

Ці продукти сприяють поширенню запальних речовин в організмі. У більшості випадків вони готуються в маслі, повному омега-6 жирних кислот: саме вони викликають запалення. Не кажучи вже про те, що картопля фрі, як і чіпси, сповнені солі.

4. Цукор

солодощі
солодощі

Цукор є основним запальним агентом в нашому раціоні, як і насичені жири. Однак багато солодощів, такі як морозиво і тістечка, містять високий рівень цукру і насичених жирів. На щастя, є рішення: замініть масло і вершки нежирним йогуртом і зменшіть кількість цукру. Не переходьте на маргарин, який містить занадто багато трансжирних кислот.

5. Соняшникова і соєва олія

Соняшникова олія
Соняшникова олія

Сафлорова, соняшникова, соєва або кукурудзяна олії багаті прозапальними жирними кислотами: жирні кислоти омега-6. Саме цього слід уникати. Не слід плутати з омега-3 жирними кислотами, які мають протизапальну дію.

6. Червоне м’ясо

червоне м'ясо
червоне м’ясо

Дослідження встановили зв’язок між вегетаріанською дієтою і зменшенням запальних реакцій у людей з ревматоїдним артритом.

Але це не говорить про те, що треба відмовитися від м’яса, просто скоротіть його споживання. М’ясо, особливо червоне, сприяє запальним процесам в організмі, а також перешкоджає правильному засвоєнню організмом омега-3.

Біле м’ясо менш жирне, але при його перетравленні утворюються запальні кислоти. А м’ясні делікатеси містять багато насичених жирів і натрію, як і багато оброблених продукти.

Турбуєтеся про дефіцит білка? Просто замініть м’ясо продуктами, багатими рослинним білком. Але будьте впевнені, ніщо не заважає час від часу їсти небагато м’яса, але вибирайте м’ясо хорошої якості!

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.