Детокс: які продукти найефективніші?

Детоксикація дозволяє відновити сили і очистити організм після переїдання. Ми зібрали для вас продукти, які допоможуть вам це зробити.

Втома, здуття живота, тьмяний колір обличчя, нудота це все симптоми, які свідчать про те, що вашому організму, безсумнівно, потрібна детоксикація.

Щоб очистити своє тіло, ви можете додати в раціон продукти, які допомагають печінці, ниркам і жовчному міхуру основним органам, відповідальним за видалення токсинів, – краще виконувати свою роботу.

Вода, необхідна для детоксикації

Якщо ви хочете позбутися від токсинів і є щось важливе, то це вода. Пиття від 1,5 до 2 літрів в день допомагає стимулювати роботу нирок і сприяє виведенню токсинів з сечею. «Ви повинні ретельно вибирати воду і уникати занадто солоної води, це блокує процес виведення», – попереджає Рафаель Груман, дієтолог.

Лимон на початку дня

Вранці для активації травної системи бажано пити лимонний сік, розведений у невеликій кількості води кімнатної температури. Він стимулює всю травну систему, особливо печінку і жовчний міхур. «Жовчний міхур дає хороший імпульс для детоксикації, тому що допомагає розчиняти жири, які потім виводяться печінкою», – уточнює Рафаель Груман.

Брокколі, зірка детоксикації

Брокколі повні сірчаних речовин, які стимулюють очищуючі функції печінки. Вони сприяють виробленню і виведенню жовчі, яка допомагає перетравлювати жири. Він також багатий водою і клітковиною, яка стимулює виведення токсинів з організму.

Щоб зберегти всі достоїнства, краще його швидко пропарити, щоб мінерали не руйнувалися під впливом температури.

Чорна редька для поліпшення травлення

«Чорна редька дуже цікава під час детоксикації, тому що вона очищає печінку», – зазначає доктор Лоуренс Бенедетті. Печінка подібна фільтру, який дозволяє організму виводити токсини, жири тощо. Запобіжні заходи: «Уникайте чорної редьки, якщо у вас є камені в жовчному міхурі», – попереджає доктор Лоуренс Бенедетті.

Куркума

Куркума стимулює роботу печінки і жовчного міхура, а також є антиоксидантом. «Щоб в повній мірі скористатися її перевагами і оптимізувати засвоєння, куркуму необхідно змішати з жирною речовиною, наприклад з рослинним маслом», – пояснює доктор Лоуренс Бенедетті.

Часник для стимуляції печінки

У часнику багато переваг для детоксикації організму. Він сприяє виробленню ферментів в печінці, які скорочують токсини і, таким чином, полегшують їх виведення. У сирому або приготованому вигляді можна додавати в страви один-два зубчики часнику в день.

Продукти для детоксикації
Продукти для детоксикації

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.