5 причин пити зелений чай щодня, щоб бути здоровим

Зелений чай – це напій, який має корисні властивості для усього організму. Навіщо його пити регулярно – читайте докладно в матеріалі.

Китайське прислів’я говорить: «Краще не їсти три дні, аніж не пити чай один день». Давайте розбиратися, чому ж зелений чай такий корисний.

5 причин пити зелений чай щодня

№1 Зелений чай і зайва вага

Зелений чай прискорює обмінні процеси в організмі, виводить шлаки і токсини. Тому він є хорошим супутником при схудненні. 1-2 чашки зеленого чаю в день допомагають поліпшити травлення. Але, щоб отримати максимальну користь від напою, його потрібно вживати без додавання цукру і заварювати правильно.

Важливо розуміти, що зелений чай – це тільки помічник у боротьбі із зайвою вагою. Без збалансованого харчування і спорту, бажаного результату можна і не побачити.

№2 Молодість і краса

Екстракт зеленого чаю сприяє збереженню молодості. При регулярному вживанні поліпшується колір і стан шкіри. Тому охолоджений напій можна використовувати в якості тоніка для обличчя. Він зволожує, тонізує, омолоджує шкіру, сповільнює старіння.

Більш детально читайте: Користь зеленого чаю для нашої шкіри

№3 Тонус і бадьорість

У складі зеленого чаю є кофеїн, який бадьорить і тонізує не гірше звичайної кави. Свіжозаварений напій активує роботу головного мозку і допомагає позбутися від головного болю.

Незважаючи на всі корисні властивості, напої, які містять кофеїн, можуть у деяких людей викликати порушення сну. Тому, не варто пити навіть зелений чай перед тим, як відправитися в ліжко.

Фахівці не рекомендують вживати кофеїн після 17:00.

Зелений чай корисний, але їм не варто зловживати
Зелений чай корисний, але ним не варто зловживати

№4 Стрес

Амінокислота L-тіанін, яка міститься в листках зеленого чаю, допомагає боротися зі стресом, зменшує рівень тривожності і заспокоює.

№5 Підвищує імунітет і піклується про здоров’я організму

У чайному листі містяться ефірні масла, білки, органічні кислоти, йод, калій, мідь, цинк, фтор, вітаміни В1, В2, РР, К, а також поліфеноли, які відомі своїми сильними антиоксидантними властивостями.

Зелений чай підвищує імунітет, у ньому набагато більше вітаміну С, ніж у цитрусових.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.