Болить підшлункова? Народні поради, які вам допоможуть

Найчастіше при проблемах з підшлунковою призначають медикаментозне лікування, але народні засоби можуть стати помічниками в комплексному підході.

Лікування народними засобами підшлункової залози

Народні засоби від підшлункової залози показані не завжди; найчастіше лікування захворювань проводиться за допомогою ліків, в основному знеболюючих. В особливо гострих випадках показано стаціонарне лікування.

Хронічний панкреатит можна лікувати народними засобами, але підходити до цього лікування потрібно комплексно, дотримуючись певних правил харчування: виключити жирні кислоти, кислоти, спеції, смажене, солоне, не їсти солодке, не пити алкоголь.

Трав’яні відвари

Трав’яні відвари

Настоянка родіоли рожевої покращує роботу підшлункової залози та інших органів травної системи. Засіб приймати по 20-30 крапель за тридцять хвилин до їжі, бажано за сніданком.

Ще одне відомий народний засіб лікування підшлункової залози – відварити рівну кількість звіробою, пустирника і м’яти перцевої. Всі трави залити 0,5 л окропу і дати настояти 30 хвилин. Збір випивають по півсклянки перед їдою.

Вівсянка

Вівсянка

Вівсяні настої допомагають боротися з цими захворюваннями і нічим не гірше трав’яних чаїв. Пачку крупи заливають літром окропу, настоюють близько півгодини, потім відвар випивають по 100-150 мл тричі на день. Звичайна вівсяна каша, зварена на воді без солі, м’яко усуває дискомфорт і біль в підшлунковій залозі. Таку дієту потрібно дотримуватися кількох днів, щоб позбутися від неприємних симптомів.

Насіння льону

Насіння льону

Має обволікаючу дію, зменшує біль і печіння, нормалізує роботу печінки, шлунка, кишечника та підшлункової залози. Традиційне лікування підшлункової залози насінням льону ефективно бореться не тільки з симптомами, а й з самим захворюванням.

Від запалення підшлункової залози, болю в гострій фазі панкреатиту допомагає кисіль на основі льону. Цей препарат підвищує імунітет і знижує рівень холестерину в крові. Засіб можна приготувати за кількома рецептами:

  • Столову ложку насіння льону кип’ятять в двохстах мілілітрах води 10 хвилин, потім настоюють близько години. Потім суміш проціджують і п’ють гарячим.
  • 80 грам насіння варять у літрі окропу близько двох годин. Відфільтрований настій в охолодженому вигляді приймають за півгодини до їжі по одній склянці.
  • 3 столові ложки насіння відварюють в літрі води і залишають настоюватися в термосі на ніч. Пийте його перед їжею. При такому лікуванні необхідно зменшити кількість споживаної солі і збільшити кількість води.

Прополіс

прополіс

Натуральні продукти завдяки своєму корисного складу позитивно впливають на функціонування організму і здоров’я підшлункової залози. Рецепти з прополісу знімають больовий синдром, спазми. У чистому вигляді прополіс відновлює функцію травної системи. Маленькі кульки зроблені з прополісу розжовуються і поглинаються, що не ковтаючи. Таким чином, корисні речовини прополісу краще засвоюються організмом. Лікування триває два тижні.

Швидко зніме біль, запалення підшлункова настоянка прополісу. Засіб готують на основі спирту або води. У першому випадку беруть 50 г настойки і 100 мл спирту, змішані зі склянкою молока.

Настоянка прополісу на водній основі готується за принципом класичних відварів (90 мл кип’яченої води кімнатної температури змішується з товченим прополісом) і вживається за півгодини до їди.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.