Не треба поспішати: чому не можна їсти в поспіху

Одна з проблем повсякденного життя полягає в тому, що багато хто з нас поспішає протягом дня, не маючи часу ні на що, в тому числі на спокійний прийом їжі, замість цього ми швидко ковтаємо вміст тарілки. Чим це небезпечно - читайте далі.

Занадто швидкий прийом їжі може привести до стресового і нездорового способу життя.

Які ще наслідки?

Біль в животі

Ряд чинників може викликати біль в животі, і один з них – надто швидке харчування. Швидке харчування призводить до поганого травлення, оскільки великі шматочки і більшу кількість їжі вимагають більш ефективного травлення, до чого ваше тіло не готове. Це, в свою чергу, призводить до газів або здуття живота, що може викликати біль в животі.

Збільшення ваги

Занадто швидке харчування порушує гормони, що регулюють апетит і голод. Ці гормони відповідають за ситість, і оскільки вони порушені, почуття ситості затримується, що сприяє переїдання.

Резистентність до інсуліну

Занадто швидке харчування пов’язане з більш високим ризиком інсулінорезистентності, яка характеризується високим рівнем цукру в крові і рівнями інсуліну. Це ознака діабету 2 типу та метаболічного синдрому.

Цукровий діабет 2 типу.

Швидке харчування пов’язане з більш високим ризиком розвитку діабету 2 типу. Одне дослідження показало, що у тих, хто їсть швидко, ймовірність захворіти захворюванням в 2,5 рази вище, ніж у тих, хто їсть повільно.

Метаболічний синдром

Швидке харчування і пов’язане з ним збільшення ваги можуть збільшити ризик метаболічного синдрому – групи факторів ризику, які можуть підвищити ризик діабету і серцевих захворювань.

Погане травлення

Люди, які їдять швидко, зазвичай повідомляють про погане травленні через занадто швидкий прийом їжі. Вони можуть брати великі шматочки і менше пережовувати їжу, що може вплинути на травлення.

Менше задоволення

Ті, хто їдять швидко, схильні оцінювати свою їжу як менш приємну в порівнянні з тими, хто їсть повільно. Саме по собі це може не бути проблемою для здоров’я, але, тим не менш, це важливо.

Не варто поспішати, їжте повільно