Мучить безсоння? Прості напої, які допоможуть назавжди вирішити проблему

Є відразу кілька смачних і корисних напоїв, які впораються з безсонням краще будь-якого снодійного. Читайте далі, щоб дізнатися докладніше.

Вишневий сік, один з кращих напоїв для кращого сну

Вишневий сік
Вишневий сік

Сприятливий вплив цього напою на безсоння відзначили в Університеті Луїзіани. Їх результати, опубліковані в American Journal of Therapeutics, показали, що люди, які випивають перед сном вишневий сік, мають більш здоровий і тривалий сон (вони спали на 25 хвилин – годину більше). Ці ефекти можна пояснити дуже просто. Вишня містить мелатонін, тому це один з найкращих продуктів для хорошого сну. Завдяки цій речовині організм може краще регулювати цикл сну. Отже, якщо вам набридли нічні пробудження і короткий сон, спробуйте цей фруктовий сік.

Банановий смузі

банановий смузі
Банановий смузі

Ми дуже добре знаємо його підбадьорливі і поживні властивості. Так чому ж банановий смузі потрапив в цей список напоїв, які допомагають заснути? Насправді це тому, що він також надає розслабляючу дію і покращує настрій. У ньому багато магнію і вітаміну B6, але також банановий смузі багатий триптофаном. Ця амінокислота допомагає в секреції серотоніну і полегшує засинання.

Таким чином, цей оздоровчий напій допоможе вам легко і з легким серцем лягати спати. Досить змішати дуже стиглий банан з медом. Це буде ідеальний напій, щоб краще спати, якщо ви перебуваєте в стані стресу, відкладаєте відхід до сну або перекушуєте вночі.

Гаряче молоко і місячне молоко

місячне молоко
місячне молоко

Завдяки триптофану, кальцію і магнію, що містяться в молочних продуктах, вживання теплого молока перед сном може допомогти вам краще спати. Тепло робить напій більш заспокійливим і легше засвоюється.

“Місячне молоко” – це напій з індійської аюрведичної медицини. Він складається з суміші інгредієнтів, які допомагають заснути. Хоча є багато варіантів цього рецепта, основними інгредієнтами є молоко, мед і різні спеції, які допомагають розслабитися, такі як кориця, шафран, куркума і імбир. Залежно від смаку можна додати кардамон, який допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, або ваніль, яка діє як заспокійливий засіб на нервову систему.

Місячне молоко має антистресову дію, тому його можна вживати в якості профілактичного заходу, щоб спокійніше справлятися з періодами значного стресу.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!