Люди з метеозалежність: хто в зоні ризику і що їм робити

У деяких людей зміна погоди, магнітні бурі і інші погодні явища викликають дискомфорт. З'ясовуємо, хто знаходиться в зоні ризику і що їм робити.

Що таке метеозалежність і чому вона з’являється

Метеопатія – це не хвороба, а природна реакція на зміну багатьох факторів навколишнього середовища. Температура і вологість, атмосферний тиск, рівень сонячної активності, зміна магнітного поля нашої планети – крім сезонних коливань, ці параметри можуть істотно змінюватися навіть протягом декількох тижнів.

Якщо здоровий організм встигає перебудувати свої системи і органи у відповідь на зміну навколишніх умов, ослаблений імунітет або страждаючий хронічними захворюваннями, різкі коливання погодних умов можуть вибити з колії, порушивши його звичайний і нормальний спосіб життя.

Метеочутливі люди страждають не тільки від зміни погодних і геомагнітних умов, досить часто хвороба загострюється через зміни клімату в разі переїзду на інший континент або навіть в сусідню країну.

Симптоми метеопатій і групи ризику

Найчастіше метеозалежний організм реагує на зміну умов навколишнього середовища наступними симптомами:

  • головний біль;
  • мігрень;
  • запаморочення;
  • безсоння;
  • кровотеча з носу;
  • мішки перед очима;
  • шум у вухах;
  • стомлюваність.

Однак іноді виникає зворотна ситуація: людина стає збудженою і надмірно активним.

Більш небезпечні симптоми метеозалежності – збільшення або зниження артеріального тиску, серцеві аритмії, гострі захворювання опорно-рухового апарату та дихальної системи. Відзначається збільшення в такі дні кількості аварій, різних нещасних випадків і самогубств. Найбільшою мірою до метеозалежності схильні люди з серцево-судинними захворюваннями, респіраторними захворюваннями і які страждають на цукровий діабет.

Лікування

Щоб зміна погодних та інших умов не доставляло дискомфорту і не ускладнювало життя, слід:

  • Уникати надмірних фізичних і емоційних навантажень.
  • Відкладати роботи, що вимагають концентрації уваги, підвищеної фізичної та розумової активності на більш сприятливий час.
  • Корисними будуть піші прогулянки на свіжому повітрі, виконання лікувальної та оздоровчої гімнастики, дихальні вправи, масаж плечей, шиї і проблем суглобів, прийоми контрастного душу і ванн з ефірними оліями.
  • Рекомендується утриматися від жирної і гострої їжі, кави і міцного чаю, слід відмовитися від алкогольних напоїв, а кількість викурених сигарет значно скоротити.
  • Обов’язково стежте за повноцінним сном, збалансованістю і раціональністю режиму свого харчування, прийміть заспокійливі засоби на основі глоду, валеріани і пустирника.

Ви повинні знати, що помірні сезонні і добові коливання факторів навколишнього середовища є нормою і навіть корисні для організму, оскільки це для нього свого роду тренування, що зміцнює його захисні сили.

Люди, схильні до метеозалежності
Люди, схильні до метеозалежності

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.