Починаємо день правильно: секрети ідеального сніданку

Збалансований сніданок завжди необхідний, щоб добре почати ранок. Крім того, саме під час сніданку ви отримуєте енергію, необхідну для повсякденного життя.

Після цілої ночі без їжі наші запаси глюкози закінчуються. Отже, організму потрібно заправитися. Роль їжі за сніданком – створити оптимальні умови для початку дня.

Згідно з декількома дослідженнями, люди, які снідають, мають більш високі інтелектуальні здібності і краще зосереджуються на поставлених завданнях. Крім того, вони будуть менш дратівливими, ніж ті, хто пропускає сніданок.

Ось ідеальне поєднання, щоб сніданок якомога більше сприяв нашому благополуччю:

Вуглеводи

Складні вуглеводи, які забезпечують глюкозу і енергію, необхідну для правильного функціонування нашого мозку до обідньої перерви, повинні бути присутніми на сніданку. Вони містяться в таких продуктах, як хліб і крупи. Краще вибирати продукти з низьким глікемічним індексом, оскільки це дозволяє довше використовувати енергію, що поставляється глюкозою.

Тому цільнозерновий і зерновий хліб краще білого хліба і багетів (більш високий глікемічний індекс). Злаки теж слід вибирати з обережністю.

Ліпіди

Жири також повинні бути присутніми, оскільки вони дозволяють уповільнити поглинання вуглеводів. Тому невелика смужка масла на хлібі корисна для нашого організму, якщо ми вміємо його стримувати.

Горіхи, такі як мигдаль, є відмінним джерелом жиру, вони містять те, що зазвичай називають “хорошими жирами”. Насіння також є хорошим вибором.

Білки

Білки також повинні бути в сніданку. Часто рекомендуються молочні продукти, тому що вони містять як білок, так і кальцій. Напої на рослинній основі також можуть замінити молочні продукти. Пам’ятайте, що для того, щоб їжа була насиченою, вона повинна містити не менше 15 г білка. Горіхи також містять потрібну кількість білка.

Гарячий напій

Рекомендується вранці випити гарячий напій, щоб компенсувати втрату води в нічний час. Кава або чай – відмінний вибір, тому що вони ефективні стимулятори.

Фрукти

Нарешті, ідеальний сніданок повинен включати хоча б один фрукт, наповнений вітамінами і мінералами.

Хороший сніданок - гарний початок дня
Хороший сніданок – гарний початок дня

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.