Найпоширеніші захворювання, які можуть передаватися через поцілунок

Поцілунок, тривалістю 10 секунд передає більш 80 млн бактерій. Також від звичайного поцілунку ви можете заразитися різними хворобами. Нижче список з найчастіших.

Мононуклеоз

Це захворювання поширюється через слину і часто згадується як “хвороба поцілунків”. Симптоми дуже схожі на симптоми грипу і включають жар, біль у горлі, втомлюваність, м’язову слабкість і збільшення лімфатичних вузлів.

Інфекція і пов’язані з нею симптоми зазвичай тривають від 1 до 2 місяців. Найбільшому ризику піддаються молоді люди у віці від 15 до 30 років і ті, хто регулярно контактує з великою кількістю людей. Хоча лікування мононуклеозу не існує, часто допомагає відпочинок, гідратація і прийом безрецептурних знеболюючих.

Цитомегаловірус

Це вірус сімейства герпесів. Це захворювання поширюється через слину, а також через кров, сечу і грудне молоко. Як і всі віруси герпесу, ЦМВ може залишатися в організмі в сплячому стані протягом тривалого часу, особливо якщо ви здорові.

Хоча цей вірус може заразити практично будь-якого, симптоми зазвичай з’являються у людей з ослабленою імунною системою. Симптоми можуть включати втому, лихоманку, м’язові болі і, в більш серйозних випадках, пневмонію, енцефаліт, судоми та порушення зору. Хоча від ЦМВ немає ліків, лікування вірусу, як правило, не потрібно здоровим дітям і дорослим.

Герпес

Він передається при прямому контакті інфікованої ділянки з пошкодженою шкірою або слизовою оболонкою, але симптоми не завжди помітні. На жаль, як тільки ви заразитеся вірусом, він залишиться з вами назавжди. Однак спалахи герпесу зазвичай трапляються рідко. Під час спалаху симптоми зазвичай тривають в середньому від 8 до 10 днів, і герпес заживає самостійно.

Менінгіт

Багато типів вірусів можуть викликати вірусний менінгіт, який є серйозним, але менш важким, ніж бактеріальний менінгіт. Це захворювання може передаватися від людини до людини через респіраторні виділення.

Симптоми включають жар, головний біль, ригідність шиї, нудоту і блювоту. Хоча не існує ліків від вірусного менінгіту, люди зі здоровою імунною системою зазвичай видужують самостійно.

Поліомієліт

Поліомієліт – дуже заразне вірусне захворювання, що вражає в першу чергу дітей раннього віку. Вірус поширюється при поцілунку або через заражену їжу і воду. Потрапляючи в кишечник, він може проникнути в нервову систему і викликати параліч.

Симптоми включають жар, біль у кінцівках, стомлюваність, головний біль і скутість в шиї.

Грип

Грип передається від людини до людини, як правило, повітряно-крапельним шляхом, коли хворі на грип кашляють, чхають або розмовляють. Люди можуть заразити інших вірусом грипу за день до появи симптомів і через 7 днів після того, як захворіли.

Симптоми включають ломоту в тілі, жар, кашель, біль у горлі і стомлюваність. Більшість людей одужують самостійно менш ніж за два тижні. Грип – дуже сезонне захворювання, яке часто можна запобігти, зробивши щорічну вакцинацію проти грипу.

Поцілунок