Ефективні поради, як доглядати за потрісканими губами

Губи - одна з частин тіла, найбільш схильних до зовнішніх впливів. Тому догляд за ними особливо важливий, тим більше взимку, коли ризик пересушити губи високий.

Сухість губ може бути результатом занадто великої різниці температур. Перехід з теплого приміщення на вулицю взимку неминуче позначиться на губах. Попри те, що можна було подумати, зволожувати губи не рекомендується, тому що це ще більше висушить їх. Прикушувати губи – теж погана звичка, якої слід уникати, якщо ви хочете уникнути потрісканих і хворобливих губ.

Нарешті, деякі ліки можуть сушити губи. Це стосується деяких продуктів для лікування акне або навіть препаратів на основі кортизону.

Як правильно зволожити губи?

Пийте воду. Це звучить безглуздо, але підтримка хорошого рівня гідратації тіла необхідно для здоров’я шкіри.

Не прикушуйте губи, не облизуйте їх. Звичайно, це дає негайне полегшення, але в довгостроковій перспективі це призводить до ще більшоїго сушіння і без того тендітної області.

Використовуйте бальзам для губ з правильною частотою. Зволоження та насичення губ – це прекрасно. Але якщо ви занадто часто користуєтеся бальзамом для губ, ви в кінцевому підсумку “звикаєте” і шкіра завжди буде вимагати більшого. Правильна частота: один раз вранці, другий після обіду і останній перед сном.

Як правильно доглядати за ураженими губами

Бджолиний віск і мигдальна олія для зволоження губ

Змішайте бджолиний віск і мигдальну олію в рівних кількостях в каструлі на повільному вогні. Після утворення рідини перелийте їх в герметичну банку і поставте на тумбочку, щоб нанести невелику кількість вранці і ввечері на губи.

Мигдальна олія зволожує шкіру, а віск, який можна замінити маслом ши, утворює захисну плівку, яка запобігає занадто швидкому видаленню вологи.

Але, якщо у вас алергія на пилок або схильність до атопії, не рекомендується використовувати продукти бджільництва, які можуть містити алергени.

Мед і рослинна олія для відновлення потрісканих губ

Якщо ваші губи в дуже поганому стані і потребують посилення для відновлення, виберіть подвійну процедуру з медом і олією.

Нанесіть тонкий шар меду на губи, дайте йому подіяти протягом чверті години, намагаючись не піддаватися спокусі лизнути його, потім змийте теплою водою.

Потім переходьте до етапу зволоження шаром рослинної олії (касторова чи оливкова) і також залиште на чверть години перед змиванням. Оксамитовий ефект губ гарантовано!

Кокосова олія, зоряний натуральний зволожуючий крем

Насолоджуйтесь лікувальними, пом’якшуючими, зволожуючими і відновлюючими властивостями кокосової олії, поставивши невелику каструлю на робочий стіл або поруч з раковиною. Протягом дня кожен раз, коли ви миєте руки, наносьте трохи олії на губи.

Гель алое вера для загоєння невеликих ран, викликаних застудою

Гель алое вера – це не тільки хороший засіб від опіків і проблем з кишечником. Це сукулентна рослина, що здатна вбирати вологу з навколишнього повітря. Нанесений на губи гель алое вера дозволяє зволожити їх і легко відновити в разі появи тріщин.

Як доглядати за потрісканими губами
Як доглядати за потрісканими губами

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!