Скоро весна. П’ять порад, як привести себе в форму

Скоро весна, а ви до сих пір не купили абонемент в спортзал? Після зими і свят блискавка на улюбленій сукні без застібки, а ви все одно не можете встояти перед коробкою цукерок і свіжою випічкою? Спеціально для вас ми підготували короткий гід, як привести себе в форму.

Кожен з нас точно давав собі обіцянки після Нового року почати нове життя: налагодить харчування, позбудеться від шкідливих звичок, будете раніше лягати спати, раніше вставати, робити зарядку або піде в спортзал. Зима пройшла, а жоден з пунктів не виконано. Через кілька днів весна, а значить саме час взятися за здоров’я.

1. Перше правило – не поспішайте! Так, хочеться скоріше влізти в джинси або надіти красиву сукню, при цьому відчуваючи себе впевнено. Але в крайності кидатися не треба. Не можна з незвички кожен день виснажувати себе тренуваннями і морити голодом, це може погано позначитися на вашому здоров’ї. Кілограми швидше не підуть, а ось бажання все кинути в кінці першого ж тижня – збільшаться.

2. Пийте воду. Це головний елемент схуднення і здорового способу життя. Саме цей напій очищає організм, покращує стан шкіри, робить нас стрункішою. Дуже часто ми плутай голод з жагою, тому перед тим, як вкотре відкрити холодильник, випийте склянку води і почекайте 20 хвилин. Якщо ви все ще голодні, то можете щось перекусити. І пам’ятайте, чашка кави, чаю або келих вина зневоднює організм, тому після таких напоїв потрібно випити стакан води.

3. Перегляньте раціон. Ніхто не говорить, що потрібно зовсім відмовитися від солодкого, м’яса або молочних продуктів. Правильне харчування теж повинно бути смачним. В інтернеті стільки цікавих і легких рецептів. Цукерки та борошняне можна замінити на сухофрукти та випічку на основі сиру. Головне правило – ви не на дієті. Іноді дозволяйте собі з’їсти щось шкідливе. Так у вас буде менше шансів зірватися.

4. Тренування. Щоб скинути вагу – потрібна фізична активність. Виберіть те, що буде приносити вам задоволення. І тоді це не буде вас турбувати, переросте в хобі, і вам не потрібно буде шукати собі виправдань після того, як пропустили чергове заняття. Спробуйте кілька видів спорту і виберете оптимальний для вас. Зробіть спорт частиною вашого життя. Так ви не тільки приведете себе у форму, а ще забезпечите собі здорові м’язи і суглоби в старості. Тіло потім скаже вам «Спасибі».

5. Дотримуйтеся режиму. Це стосується і харчування, і тренувань, і сну. Якщо ви будете вживати здорову їжу, займатися спортом, спати по 7-8 годин на добу, але при цьому не будете дотримуватися певного розпорядку, результату не буде. Харчуйтеся по годинах 5-6 разів на день невеликими порціями, наведіть собі будильник, який буде вам нагадувати про те, коли прокидатися і лягає. Визначте для себе зручний час для тренувань. Заняття спортом не обов’язково має бути кожен день, два-три рази на тиждень – досить для того, щоб схуднути або тримати себе в тонусі.

Ці поради – аж ніяк не таємниці, але, дотримуючись їх, ви зможете поліпшити не тільки фізичне, а й моральне стан.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Змови на великий гаманець: читай раз в день і буде толк

Нагадаємо, стало відомо, хто представлятиме Україну на Євробаченні 2020 .

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.