Дієтолог розповів, як правильно вибирати і готувати каву: поради, про які не всі знають

Щоб кава приносила користь, її потрібно правильно вибирати і готувати. Як це зробити і чому не можна пити каву натщесерце розповіла український дієтолог Світлана Фус.

На своїй сторінці в Інстаграм Світлана Фус поділилася важливими порадами, які стануть у нагоді справжнім кавоманам.

Дієтолог рекомендує купувати каву саме в зернах, а не розчинну або в стіках, де міститься багато цукру, шкідливих жирів й емульгаторів. Оскільки натуральна кава не тільки смачніша, але й корисна для печінки. Головне не зловживати.

Світлана нагадала, що молоко і вершки знижують активність кавових антиоксидантів, якщо їх додавати в напій. Тому організму складно засвоїти ці корисні речовини.

Як правильно готувати каву?

Світлана Фус рекомендує заварювати каву в скляному посуді або з нержавіючої сталі.

 ""

Крім цього, дієтолог не рекомендує пити каву натщесерце.

«Не пийте кави натщесерце, вона подразнює слизову шлунка. Не вживайте її, коли в прийомі їжі є м’ясо та інші продукти, що містять залізо. Кава може перешкодити засвоєнню цього елемента», – радить Світлана Фус.

Популярне

Схожі статті

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.