Які продукти зміцнять ваш імунітет в сезон застуд: медики дали поради

Осінь - час, коли не тільки психологічному, але і фізичному стану людини потрібна особлива увага і підтримка.

Бельгійські медики розробили топ універсальних порад для людей зі слабким імунітетом. Основа будь-якого організму – правильне харчування. У сезон застуд організм слабшає, тому максимум уваги слід приділити саме раціону.

Поради від бельгійських медиків, які не тільки зміцнять імунну систему, а й допоможуть скинути зайву вагу

Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет
Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет

Перше – борошняне. Ні, його не варто повністю прибирати зі свого раціону. Спробуйте плавно перейти від білого хліба до хлібі. Адже для здорової дорослої людини важливо вживати хоча б 100-130 грам ц / з продуктів.

Фрукти і овочі – запорука бадьорості і легкості в шлунку.

Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет
Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет

Урожай в цьому році є, тому використовуйте його в своєму раціоні харчування по максимуму. Бажано їсти два фрукта в день і стандартну порцію овочів – можна сирих, можна в салаті, а можна приготувати на пару або на сковороді. Тут вже як душа забажає.

Бобові хоча б раз на тиждень. Спробуйте замінити м’ясо бобами. Це не нудно і не прісно, як багато хто думає.

Їжте від 15 до 25 г горіхів або насіння без солоної або солодкої оболонки кожен день. Це джерело натуральних жирів і дуже вигідний продукт – з’їв мало, а організм наситився добре.

Сіль – це джерело смаку, але не варто з нею перестаратися. Спробуйте додавати її трохи менше, а замість цього додавати ароматні трави. І ви здивуєтеся, але ваш організм дуже перетворитися вже після місяця такого гармонійного і правильного раціону. А головне – без шкоди і голодовок.

Схожі статті

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.