Користь ківі для організму: дослідження

Щоб бути в тонусі рекомендується додати в раціон ківі і навіть не одне. Чому? Дослідники пояснюють причини.

Щоб підвищити свою життєздатність, вам потрібно поповнити запаси вітаміну С. Згідно з новим дослідженням новозеландських дослідників, ківі – ідеальний фрукт. Підводимо підсумки кількості з’їденого.

Ківі – джерело вітаміну С

Використовуйте ківі, щоб поповнити запас вітаміну С.
Вчені з відділу психології Університету Отаго і Центру досліджень вільних радикалів в Крайстчерчі (Нова Зеландія) хотіли дізнатися, чи може підвищення рівня вітаміну С (або аскорбінової кислоти) через цільні фрукти або таблетки поліпшити відчуття життєвої сили або радість життя. Для цього вони провели експеримент з 167 людьми у віці від 18 до 35 років, у яких був низький рівень цієї молекули антиоксиданту.

Хід дослідження

Учасники були випадковим чином розділені на 3 групи. Учасники першої групи з’їдали два ківі в день. Другі приймали щодня таблетку вітаміну С (250 мг), а треті брали плацебо.

Кожна група слідувала цим інструкціям протягом 4 тижнів. Кожні два тижні учасникам також доводилося відповідати на питання анкети про свій настрій, втому і самопочуття. Під час цієї зустрічі було взято зразок крові, щоб виміряти рівень вітаміну С.

Результати показали, що рівень аскорбінової кислоти в групі фруктів і таблеток повернувся до норми протягом двох тижнів. У ефекту плацебо не було. З іншого боку, у ківі була додаткова перевага: ті, хто його їв, були енергійними.

«Цілі фрукти мають більш широкий спектр переваг. Це знизило стомлюваність і поліпшило настрій і самопочуття у більшої кількості людей, ніж те, що ми бачили в групі добавок. Вітамін С знизив стомлюваність і в деякій мірі покращив самопочуття людей з постійно низьким рівнем вітаміну С. Цікаво, що користь від вживання ківі з’явилася всього за 2 тижні», – говорить доцент Тамлін Коннер, провідний автор дослідження.

Дослідники не сумніваються, що для підтримки гарної форми рекомендується їсти два ківі в день протягом двох тижнів.

Вітамін С приносить користь і організму

Згідно зі статтею в науковому журналі Nutrients, цільні продукти, такі як ківі, не тільки підвищують рівень вітаміну С. Вони також містять інші корисні елементи для функціонування тіла і мозку і навіть для хорошого настрою.

«Наприклад, ківі містить багато додаткових вітамінів і мінералів, які сприяють зміцненню здоров’я, а також містять велику кількість харчових волокон, які корисні для кишечника. Між кишечником і регуляцією крові існує важливий зв’язок – настрій. Це може пояснити, чому ківі був більш корисний для настрою, ніж таблетки вітаміну С», – додав професор Тамлин Коннер. Так що якщо ви відчуваєте себе трохи розслабленим в це погане для організму час, не бійтеся є два ківі в день.

ківі
Ківі

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".