Похід в сауну приносить багато користі для організму

Виведення токсинів з потом - одна з основних причин, по якій багато людей у всьому світі користуються сауною. Дослідження показують, що сауна приносить багато користі для здоров'я.

Сауни існують протягом століть і до сих пір залишаються улюбленим місцем відпочинку і розваг. Сауни були способом життя жителів Фінляндії, де вони були вперше створені близько 2000 років тому. Слово сауна фінською мовою означає лазня. Вона не тільки допомагає розслабитися, але і омолоджує ваше тіло, і ви відчуваєте себе добре.

Що таке сауна?

Простіше кажучи, це приміщення, яке нагрівається до дуже високих температур, зазвичай в діапазоні від 70 до 100 градусів Цельсія. У той час як традиційні фінські сауни припускають використання сухого тепла, існують і інші типи саун, такі як турецькі сауни (хаммам) і вологі російські лазні з високим рівнем вологості.

Користь для здоров’я від сауни

Незалежно від типу сауни, вплив, який вона чинить на організм, однаковий. Коли ви проводите якийсь час в сауні, температура вашого тіла підвищується, частота серцевих скорочень збільшується, а кровоносні судини розширюються, що призводить до посилення кровообігу. Такий вплив на організм може мати кілька потенційних переваг для здоров’я. Подивимося, в чому полягають ці переваги:

Красива і сяюча шкіра

Сауни допомагають поліпшити вашу шкіру, відкриваючи пори і видаляючи бруд і омертвілі клітини шкіри через піт. Бруд, омертвілі клітини шкіри і шкірний жир, що утворюються в шкірі, можуть закупорювати пори, що призводить до інфекції і прищів. Сильне нагрівання сауни допомагає позбутися від цих відходів, що накопичилися, тим самим запобігаючи зараженню. Це також викликає почастішання пульсу, збільшуючи кількість перекачуваної крові щохвилини. У міру збільшення кровотоку збільшується надходження кисню та інших поживних речовин до клітин шкіри, що призводить до здорової і свіжої шкірі. Сауна також сприяє виробленню колагену, який збільшує еластичність вашої шкіри, надаючи вам молодий вид.

Допомагає розслабитися

Основною перевагою сауни є розслабляючий ефект, який вона чинить на розум і тіло. Тепло сауни розширює кровоносні судини, що допомагає знизити кров’яний тиск. Це дає заспокійливий відчуття і допомагає зняти наслідки стресу. Сауна також зменшує болючість м’язів і сприяє відновленню, розслабляючи м’язи. Підвищена частота серцевих скорочень під час відвідування сауни сприяє вивільненню широкого спектру гормонів, таких як ендорфіни, які, як відомо, знижують стрес і покращують ваше самопочуття.

Допомагає легко дихати

Всі ми знаємо, як заспокоює дихання пара при застуді або закладеності носа. Точно так же вологі сауни дуже корисні, якщо у вас проблеми з носовими пазухами. Вологе тепло подразнює слизову оболонку, відкриває носові проходи і дозволяє легко дихати. Однак уникайте вологої сауни, якщо ви хворі на астму, оскільки вологе повітря вологою сауни може викликати напад астми.

Втрата ваги

Коли ви сидите в сауні, все це тепло і потовиділення змушують ваше тіло збільшувати швидкість метаболізму і серце битися швидше. Така метаболічна активність може бути корисна для схуднення. Оскільки сауна викликає рясне потовиділення, ваше тіло позбавляється від солі і води, в результаті чого ви втрачаєте зайву вагу. Коли ви сидите в сауні, ви втрачаєте в основному вагу води. Отже, як тільки ви вип’єте воду, частина втраченої ваги повернеться. Але регулярне відвідування сауни допоможе вам схуднути. Хоча прискорення метаболізму дійсно збільшує кількість спалених калорій, воно не так значно, як ви можете сподіватися. Але ви можете збільшити кількість спалюваних калорій в сауні, виконуючи легкі вправи.

користь сауни
користь сауни

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.