Кунжутне масло сприяє зниженню кров’яного тиску

Дослідники виявили ще одну перевагу кунжутного масла: воно може знизити високий кров'яний тиск.

Кунжутне масло – одне з тих рослинних масел, які корисні для здоров’я. Більшості дієтологів він подобається з двох причин. По-перше, він багатий моно- і поліненасиченими кислотами (ПНЖК) – хорошим видом жиру, що знижує рівень холестерину. По-друге, кунжутне масло містить мало насичених жирів, які шкідливі для здоров’я. Кунжутне масло містить два унікальних хімічних речовини: сезамол і сезамін. Це дуже потужні антиоксиданти.

Знижує кров’яний тиск

Тепер є докази того, що кунжутне масло може знизити кров’яний тиск. Це було зроблено в звіті для щорічних зборів Міжамериканського товариства гіпертонії Американської кардіологічної асоціації, складеному Девараджаном Санкаром, доктором наук, доктором філософії, з Університету Аннамалай, Чидамбарам, Таміл Наду, Індія.

Хід дослідження

Санкар і його колеги вивчили 195 чоловіків і 133 жінки з високим кров’яним тиском. Всі приймали ніфедипін, поширений препарат для зниження артеріального тиску. Незважаючи на це лікування, у всіх пацієнтів зберігався помірно високий кров’яний тиск. Команда Санкари попросила пацієнтів перейти на кунжутне масло в якості єдиного рослинного масла, яке вони використовували.

Захоплюючі результати експерименту

Шістдесят днів по тому середній кров’яний тиск пацієнтів впав до нормального діапазону.

«Зниження артеріального тиску в нашому дослідженні може бути пов’язано з присутністю ПНЖК, вітаміну Е і сезамін в кунжутному маслі», – каже Санкар, – зниження артеріального тиску було відзначено на третьому тижні використання кунжутного масла в якості єдиного харчового масла ».

Це вражаюче відкриття, погоджується Сампат Партхасараті, доктор філософії, директор по гінекології та акушерства в Університеті Еморі в Атланті. Партасараті, біохімік, провідний фахівець в області антиоксидантів і ліпідного / білкового обміну.

«Зазвичай переваги цих ненасичених жирів вимірюються з точки зору зниження рівня холестерину», – каже Партхасараті, – тут, схоже, позитивний вплив на артеріальний тиск. Це робить дослідження ще більш захоплюючим».

Кунжутну олію
Кунжутну олію

Схожі статті

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.