Рецепт привезла з Італії. Простий і ситний перекус на кожен день: сирні равіолі, по-нашому – вареники

Щоб смачно і ситно перекусити, не обов'язково розвозити велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт вишуканої, але й дуже простої страви, яка запам'ятається і сподобається вам із першої спроби.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Борошно – 200 грамів
  • Яйце – 2 штуки
  • Оливкова олія – 3 столові ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Сир – 200 грамів
  • Шпинат заморожений – 200 грамів
  • Масло вершкове – 40 грамів

Для початку приготуйте тісто. У великій мисці просійте борошно, додайте половину чайної ложки солі, яйця та оливкову олію. Замісіть усе це до щільного, але не липкого тіста. За необхідності додайте трохи води. Округліть тісто, загорніть у харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Далі займіться підготовкою начинки. На невеликому вогні розтопіть вершкове масло в сковороді та додайте заморожений шпинат. Спочатку випарюйте надлишкову рідину, потім обсмажуйте шпинат, що розм’якшився, протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. У мисці розімніть сир виделкою, додайте обсмажений шпинат і сіль, що залишилася. Перемішайте до отримання однорідної маси.

Равіолі з сиром і шпинатом
Равіолі з сиром і шпинатом

Коли тісто настоялось, дістаньте його з холодильника і розділіть на кілька частин. Розкатайте кожну частину в тонкий пласт завширшки приблизно 1 сантиметр.

Тепер час робити заготовки. Звичайно, можна формувати заготовки вручну, на смак це ніяк не впливає, але зі спеціальною формою робити це набагато зручніше. Помістіть тонкий пласт тіста на форму і в кожен осередок викладіть начинку з сиру та шпинату. Накрийте другим шаром тіста і прокатайте качалкою, щоб позначити краї майбутніх равіолів.

Час переходити до відварювання. Доведіть 1-2 літри води до кипіння в сотейнику і додайте приготовлені заготовки. Варіть їх 7-8 хвилин.

Смачні равіолі готові!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.