А ви знаєте, чому рибу хек завжди продають без голови? Ну, зараз дізнаєтеся, приготуйтеся

Риба хек - смачна, корисна, низькокалорійна (всього 86 ккал на 100 г), кожен з нас її періодично готує та їсть. Але зізнайтеся - бачили колись хека з головою? Ото ж бо. Ось, дивіться.

Рибу хек (інша назва – Мерлуза) регулярно їдять 90% людей в нашій країні – смачна, корисна і кісток немає. Але якщо хтось про звернув увагу – її завжди продають без голів, тільки тушки. Чому, питається?

Відповідь проста: його б тоді ніхто не став купувати! Настільки моторошно виглядає «портрет» цього морського монстра! Подивіться самі!

Риба хек
Риба хек

А це чудовисько треба ще почистити! Крім того, є ще дві причини.

Голова хека займає чверть всього тіла по довжині і третину за вагою. Хто буде купувати рибу, третина якої треба викинути?

голова хека
голова хека

А зуби цього чудовиська гострі як голки, якщо в них вколотися, то ранки відразу запалюються і не гояться місяцями.

зуби хека
Зуби хека

Тому рибу обробляють відразу на траулерах, відокремлюючи тушки і зразу заморожуючи. Саме з хеком можна бути впевненим, що риба заморожена відразу після улову.

Відходи хека йдуть на рибну муку
Відходи хека йдуть на рибну муку

Голови ж раніше викидали в море назад – на радість іншим мешканцям. А тепер пресують і потім роблять з них рибну муку, яка йде на корм худобі і як добрива.

Сподіваємося, ми вас не налякали і ви і надалі будете купувати корисну і смачну рибу. М’ясо хека має низьку калорійність – 86 кКал на 100 грам, його можна рекомендувати для дієтичного та дитячого харчування. Ось вам відмінний рецепт, як її приготувати.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.