П’ятимісячному хлопчику Дімі небайдужі люди зібрали гроші на найдорожчі ліки в світі

Сім'я Віталія і Марії Свічинських з Одеси бореться за життя свого сина Діми. Лікарі приголомшили батьків, що у немовляти найважчий тип спінальної м'язової атрофії.

Цієї весни, як писало “Суспільного”, небайдужі жителі збирали гроші на лікування тримісячного Дмитра Свічинського, у якого лікарі діагностували спінальну м’язову атрофію першого ступеня.

Це – рідкісна генетична хвороба. Через брак білка відмовляють м’язи і руйнується спинний мозок. Дитина може не дожити до двох років або ж стати інвалідом на все життя. Вилікувати Діму можна лише одним уколом. Це єдиний препарат в світі, який “ремонтує” ДНК. Ціна питання – понад 2 мільйони доларів.

Раніше батьки розповідали, як все починалося.

“Ми пішли до нашого педіатра на огляд. Він почав перевіряти м’язи, як він ворушить ручками, ніжками. І відразу він сказав нам, що дуже велика слабкість у дитини. Коли 2 місяці дитині, вони його перевіряють – за ручки ось так беруть. і він повинен триматися пальчиками сильно мами або лікаря. він не тримає, і ручки падають”, – розповідала мама Дмитра Марія Свічинська.

Як стало відомо 20 травня, сім’я змогла зібрати таку величезну суму, тому п’ятимісячний Діма отримав шанс на життя

Про це в телеграм-каналі повідомив паблік видання “НВ”.

П'ятимісячного Дімі з Одеси зібрали гроші на найдорожчий укол, який врятує йому життя
П’ятимісячного Дімі з Одеси зібрали гроші на найдорожчий укол, який врятує йому життя

Чим далі, тим менше часу залишалося

Близько року лікарі давали на те, щоб батьки зібрали гроші. Інакше ліки дитині не зможе допомогти.

“Чим довше дитина не отримує лікування, тим більше клітин мотонейронів, які відповідають за тонус м’язів і руху, відмирає в спинному мозку. Ці клітини не відновлюються, а тому ефективність дії препарату істотно знижується”,

– розповідає батько хлопчика.

Тепер сім’я зобов’язана отримати довгоочікуваний препарат Золгенсма, вартість якого – 2,3 мільйона доларів.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.