Хто переміг відбір на Євробачення 2024: результати Нацвідбору. Який артист представлятиме Україну цього року

Цьогорічний Національний відбір на Євробачення 2024 спричинив фурор в Україні. Хто переміг на Нацвідборі й тепер поїде представляти країну на міжнародному конкурсі – результати.

Серед претендентів на поїздку на Євробачення цьогоріч від України було чимало. Багато талановитих сучасних артистів боролись за шанс представити рідну країну на міжнародній арені. Втім, лише одному конкурсанту судилось здобути перемогу та отримати можливість завоювати всесвітню популярність. Попри те, що фінал Національного відбору відбувся вчора, 3 лютого, результати стали відомі лише сьогодні.

Хто переміг Нацвідбір на Євробачення

Причиною такої затримки став збій у цифровому додатку “Дія”, через який і проходило голосування за переможця Нацвідбору. Через занадто велике навантаження на систему стався збій, який протягом деякого періоду часу технічні спеціалісти намагались вирішити. Врешті, голосування поновили, й тоді українці змогли обрати того, кого вважають найкращим претендентом на роль артиста на Євробаченні 2024 від України.

Переможцем Нацвідбору на Євробачення 2024 від України стали alyona alyona та Jerry Heil

Серед учасників Національного відбору було чимало гуртів. Як і заведено, голосувало журі, а також – глядачі. Найвищий бал від суддів отримали артисти, які виступали у гурті “Ziferblat”. А ось переможцям Нацвідбору журі поставило дещо менше балів. Проте, саме вони отримали найвищу оцінку від глядачів. Саме така комбінація і допомогла знаменитостям посісти перше місце.

Переможцем Нацвідбору на Євробачення 2024 від України стали alyona alyona та Jerry Heil

Отже, 4 лютого стало відомо ім’я, хто переміг Нацвідбір на Євробачення 2024. Дуетом, який представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі, стали alyona alyona та Jerry Heil. Зіркові артистки, які вже не перший рік на українській сцені, виступили з композицією “Teresa & Maria”.