В які дні квасити капусту в жовтні і листопаді, щоб вона вийшла хрумкою: основні правила приготування

Розповідаємо, коли найкраще квасити капусту цієї осені, щоб вона вийшла хрумкою і соковитою. Це корисна страва, яка має бути на вашому столі зимою.

У жовтні збирають врожай білокачанної капусти, яка найкраще підходить для квашення. Для того, щоб вона була хрустка і соковита, треба вибирати перевірений рецепт і сприятливі дні для квашення капусти осінню.

Квашена капуста дуже корисна, в ній багато вітамінів та мінералів, потрібних організму. Коли капусту заливають сольовим розчином, починається процес бродіння, при якому бактерії перетворюють цукор в молочну кислоту і при цьому інші корисні речовини не руйнуються. Молочна кислота прискорює обмін речовин і всмоктування стінками шлунку корисних мікроелементів. Квашена капуста знижує рівень холестерину і цукру в крові, знижує вплив вільних радикалів, які руйнують клітини і тому покращується стан шкіри та зір. Дуже важливо в холоди підтримувати імунітет, з чим також допомагає квашена капуста, в якій багато вітаміну С.

В які дні квасити капусту в жовтні і листопаді, щоб вона вийшла хрумкою

В які дні квасити капусту: сприятливі дні по місячному календарю

Щоб капуста вийшла хрумкою, треба засолювати її у такі дні — 20, 23-26, 28-31 жовтня. У листопаді найбільш сприятливий день для квашення капусти – 7 листопада. Також підійдуть дати 1-7 і 25-30 листопада.

Правила приготування квашеної капусти

Для квашення треба брати капусту осінніх пізніх сортів, у яких дозрілі і щільні качани без зеленого листя або з мінімумом зеленого. Чим листя біліше, тим більше в їх складі необхідного для процесу бродіння цукру.

Не можна квасити капусту в алюмінієвому посуд, тому що молочна кислота роз’їдає алюміній і у страву потрапляють шкідливі речовини, з’явиться неприємний металічний присмак. Беріть емальовану каструлю великого розміру або скляні банки.

Перед шинкуванням капусту не мийте, а просто зніміть верхнє листя та видаліть забруднені або почорнілі місця. На кожні десять кілограмів капусти треба 200 грамів звичайної солі, йодована не підходить, тому що вона розм’якшує капусту.