Приготуйте заздалегідь та їжте у разі блекауту: рецепт лінивих пиріжків з яйцями та цибулею за 15 хвилин

На випадок вимкнення електроенергії у вашому домі завжди має бути заздалегідь готова їжа. Набагато смачніше та приємніше, коли це – домашня страва легкого приготування

Б’ємось об заклад: майже кожен любить пиріжки, втім терпіти не може процес їхнього приготування. І це не дивно, адже мало кому сподобається стояти біля плити годинами, а в результаті “злопати” пиріжки за 5 хвилин. Пропонуємо простий рецепт лінивих пиріжків, які швидко готуються, а смакують не гірше від традиційної закуски.

Незаперечна перевага цього рецепту полягає в тому, що такі пиріжки ви можете приготувати їх заздалегідь та нагодувати всю сім’ю в разі планового або екстреного вимкнення електроенергії. На приготування тіста ви витратите не більше 15 хвилин, тому швидше записуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 400 грамів борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Сіль – на смак;
  • 150 грамів зеленого лука та 5 яєць для начинки;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

Перш за все підготуйте всі необхідні для приготування інгредієнти. Зауважте, що яйця та кефір краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони були теплими – так тісто вийде пишним. Відваріть яйця, аби жовток був твердим – для цього їх потрібно варити щонайменше 8-9 хвилин. Після того, як зварили яйця, залиште їх остигати. У цей час почніть готувати тісто – змішайте яйця, сіль та цукор.

Почніть готувати тісто

У місткість з яйцями додайте кефір та олію, а після цього почніть акуратно вводити борошно. Розділіть загальну потрібну кількість на маленькі частини та обережно перемішуйте вінчиком майбутнє тісто.

Обережно додавайте борошно

У тісті не має залишитись ні одної грудки, воно має бути густим, як на оладки, а візуально консистенція має виглядати наступним чином.

Консистенція тіста

У цей час яйця вже встигнуть охолонути (якщо їх покласти в холодну воду). Очистьте їх та наріжте – викладіть у зручну піалу. Далі потрібно вимити та подрібнити зелений лук. Додайте його до яєць, а після – залийте туди тісто. За бажанням, залиште тісто на 10-15 хвилин. Таким чином пиріжки вийдуть більш пишними.

Викладіть всі інгредієнти в одну місткість

Добре перемішайте тісто, а потім – розігрійте сковорідку та почніть викладати майбутні пиріжки на неї. Смажте з двох сторін до золотистої скоринки. Смачного!

Посмажте та ласуйте готовими пиріжками