Рецепт сирної паски “трикутник” без випічки: як приготувати незвичайний десерт на Великдень 2023

У 2023 році Пасха припадає на 16 квітня, тож до свята залишилось трішки більше ніж 2 тижня. Якраз зараз час господиням обрати рецепт паски, яку вони готуватимуть на велике свято.

Більшість людей на Великдень звикли їсти традиційну дріжджову паску з цукатами та смачного глазур’ю зверху. Втім, паски бувають й іншого формату – сирні. Вони дуже смачні, ніжні, менш калорійні. Крім того, їх легше готувати і не потрібно випікати. Така паска точно вийде у кожної господині.

Пропонуємо вам рецепт дуже ніжної сирної паски з родзинками та цукатами.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг домашнього сиру (жирністю 9-15%)
  • 160 гр жовтків (8 шт.)
  • 300 гр сметани (1,2 склянки об’ємом 250 мл, жирністю 15-20%)
  • 160 гр цукру (0,8 склянки об’ємом 250 мл)
  • 200 гр вершкового масла (розтоплене, жирністю 82%)
  • 10 г ванільного цукру
  • 100 гр світлого родзинок (4 ст. л.)
  • 100 гр апельсинових цукатів (можна використовувати інжир, курагу, фінік, обсмажений волоський горіх або фундук)

Спосіб приготування:

Домашній сир потрібно перетерти через сито і додати жовтки, сметану, цукор, ваніль та вершкове масло. Готову масу потрібно пробити погружним блендером, щоб утворилась гладенька і однорідна сирна маса.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки

Отриману суміш виливаємо у каструлю з товстим дном і на середньому вогні добре прогріваємо, постійно помішуючи. Маса має парувати, але не кипіти.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки

Коли сирна маса добре прогріється переливаємо її у миску і додаємо родзинки і цукати. Родзинки попередньо потрібно промити у гарячій воді і висушити на паперовому рушнику. Готову суміш ставимо в холодильник на пару годин до повного охолодження.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки

Для сирної паски продають спеціальні форми, за допомогою якої можна зробити паску трикутної форми. Якщо у вас немає такої маски, можна взяти будь-який пластиковий контейнер.

Форму для паски ставимо у глибоку миску і вистилаємо форму змоченою марлею. Охолоджену сирну масу ретельно перемішуємо і виливаємо у підготовлену форму.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки

Зверху майбутню сирну маску завертаємо марлею і ставимо невеликий груз, щоб відділилась зайва сироватка.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки

Залишаємо паску в холодильнику на добу. Після чого виймаємо паску з форми, обережно знімаємо марлю і прикрашаємо готовий вибір за власним смаком.

Рецепт сирної паски трикутник без випічки