Хіт здорового харчування: геніальний рецепт парових котлет з курятини та кабачка. Вітамінна феєрія смаку

Здорове харчування може бути смачним – про це не втомлюються заявляти передові знавці кулінарії. Пропонуємо приготувати дуже смачні, а, що найголовніше, корисні котлети за простим рецептом

Для багатьох людей котлети є незамінною закускою, яку вони полюбляють куштувати хоч до обіду, хоч до вечері. Втім, для тих, хто уважно стежить за своєю фігурою, важливим є і фактор “корисності” тієї чи іншої страви. Класичні смажені котлети, хоч і смакують дуже добре, не вважаються корисним перекусом.

Втім, запевняє відомий український кулінар Євген Клопотенко, є гідна заміна смаженим і занадто жирним котлетам. Отже, пропонуємо приготувати прості парові котлети з курятини та кабачків. М’ясо в складі закуски насичує організм силами, а кабачки – корисними мікроелементами та вітамінами.

Інгредієнти:

  • 800 грамів курячого фаршу;
  • 250 грамів кабачків;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 столові ложки сухарів для панірування;
  • 1 столова ложка олії;
  • Сіль та перець на власний смак.

Спосіб приготування:

Передусім потрібно увімкнути духовку розігріватись – для приготування парових котлет потрібна температура 180 градусів. Поки духовка гріється, приготуйте фарш для котлет. Для цього спершу промийте кабачки та відріжте хвостики, зріжте шкірку та, за бажання, позбудьтесь від насіння всередині овочу. Натріть кабачки на тертці та викладіть до фаршу.

Почніть готувати фарш для парових котлет
Почніть готувати фарш для парових котлет

До фаршу додайте панірувальні сухарі та добре перемішайте отриманий фарш. З готового фаршу потрібно сформувати котлети. За задумом Євгена Клопотенка, з цієї кількості м’ясної суміші має вийти близько 14 котлет. Отже, сформуйте котлети та викладіть їх на попередньо змащене олією деко.

Викладіть котлети у форму для випікання
Викладіть котлети у форму для випікання

Зауважте, що форму для випікання потрібно брати високу, оскільки котлети ви готуєте парові, тому у форму потрібно заливати воду. Налийте до сформованих з фаршу котлет води стільки, щоб вона була на висоті близько сантиметра від дна. Накрийте форму для випікання фольгою та готуйте котлети пів години у духовці з температурою 180 градусів.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.