Желейні цукерки в домашніх умовах. Діти будуть у захваті! Мінімум інгредієнтів і смачні ласощі у вас на столі

Всі ми знаємо, що дітки дуже люблять желейні ведмедики, що продаються в магазинах. Та часто батьки забороняють їх купувати, так як склад цукерок часто залишає бажати кращого. Сьогодні ми спробуємо приготувати желейки самостійно, і вийдуть вони практично такі ж, як магазинні. А ось склад продукту цього разу вас приємно порадує.

Готують такі желейки з любого напою – соку, компоту, лимонаду. У нас сьогодні в наявності три смаки (щоб желейки вийшли різного кольору) – вишневий та апельсиновий сік і лимонад зеленого кольору. Отже, на 1 партію одного кольору нам знадобиться:

  • Сік – 200-250 мл.
  • Желатин – 40-50 г.
  • Цукор/мед, лимонна кислота – за смаком

В сотейник висипаємо желатин, заливаємо соком та залишаємо набухати приблизно пів години.

Желатин із соком набухнув

Через цей час желатин трішки затвердів, ми ставимо його на плиту на маленький вогонь щоб розтанув. Весь час його потрібно помішувати, адже він не повинен кипіти. Коли желатин розтанув – додайте цукор за смаком, хто бажає – дрібку лимонної кислоти. Знімаємо з плити і поки все ще тепле – розливаємо суміш по формочках (якщо форми маленькі – можна скористатися піпеткою чи шприцом).

Розливаємо суміш по формочках

Якщо у вас немає формочок для цукерок – можна залити суміш у форму для льоду чи просто у одну велику ємність, а потім порізати на кусочки. Відправляємо форми в холодильник до повного застигання. Все те ж саме повторюємо з іншими видами напоїв.

У нас вийшли чудові різнокольорові желейки, вигляд – просто око радіє. Дітки, та й дорослі, обов’язково оцінять ці чудові цукерочки та попросять добавки.

Готові желейні цукерки