Беру горох і цибулю. Чоловік з’їв за 5 хвилин і навіть не помітив, що в котлетах немає м’яса! Ситний рецепт

Горохові котлети виходять дуже ситними, готуються просто і дуже смачні. Смак сподобається навіть заядлим м'ясоїдам, а високий вміст рослинного білка робить їх поживними та корисними.

Щоб урізноманітнити повсякденне меню, пропонуємо рецепт котлет з гороху. Такі котлетки сподобаються всім без винятку, вони дуже смачні та поживні. Ця страва чудово підійде і для харчування в пост. Горохові котлети на відміну від м’ясних менш калорійні, але не менш смачні.

Необхідні інгредієнти:

  • горох жовтий – 1 стак;
  • вода – 4 стак;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • чорний мелений перець;
  • сухарі для паніровки;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

Склянку жовтого колотого гороху декілька разів промиваємо у воді, відправляємо у каструлю з товстим дном, заливаємо водою 1 до 4, щоб горохова каша була густою і варимо до готовності на середньому вогні, це приблизно 50-60 хвилин.

Горохові котлети на смак як м’ясні

Щоб нічого не википало, можна покласти на каструлю дерев’яну лопатку і тільки після цього накрити кришкою. Готовий горох знімаємо з плити і даємо охолонути.

Горохові котлети на смак як м’ясні
Горохові котлети на смак як м’ясні

Цибулю очищаємо від шелухи і нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сковороді з розігрітою рослинною олією до готовності.

Остиглий горох викладаємо в глибоку миску, злегка пробиваємо його занурювальним блендером, або можна пом’яти картоплем’ялкою.  Додаємо в горохове пюре обсмажену цибулю, половину чайної ложки солі, чорний перець та інші спеції за смаком. Ретельно все перемішуємо.

Формуємо котлети руками, легше це робити в рукавичках, якщо їх немає – змочіть руки у воді або змастіть олією, щоб фарш не липнув.

Горохові котлети на смак як м’ясні

Кожну котлету обвалюємо в панірувальних сухарях, викладаємо на деко, встелене пергаментом або силіконовим килимком і відправляємо в духовку, готуємо при 200 градусах 15-20 хвилин. Після цього виймаємо форму, на кожну котлету викладаємо скибочку вершкового масла.

Горохові котлети на смак як м’ясні
Горохові котлети на смак як м’ясні

Подаємо на стіл гарячими.