Пиріг зі сливами на трьох ложках сметани: завжди виходить. Рецепт смачної випічки, яка з’їдається до крихти

У сезон свіжих фруктів і ягід саме час готувати неймовірні смачні десерти на їхній основі. Пропонуємо до вашої уваги дуже простий, але неймовірно смачний рецепт пирога зі сливами.

Фруктові, або ягідні пироги – це неймовірна смакота, адже вони виходять дуже соковитими і мають яскравий смак фруктів. Приготувати такий пиріг дуже просто, а результат порадує вас і ваших домашніх.

Спробуйте приготувати ніжний, повітряний і дуже смачний пиріг зі сливами.

Необхідні інгредієни:

  • сливи 250 – 300 грам;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • цукор –  1 склянка;
  • яйця –  3 шт;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • розпушувач тіста –  1 ч.л.;
  • соняшникова олія –  3 ч.л.;
  • ванільний цукор –  1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо сливи. Можна використовувати свіжі фрукти, або заморожені. Сливи миємо, просушуємо, чистимо від камінчика і нарізаємо на невеличкі шматочки.

Пиріг зі сливами на трьох ложках сметани

У велику миску вбиваємо 3 яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером до побіління маси і збільшення її в декілька разів. Яйця мають добре збитися, практично, як на бісквіт. Додаємо до збитих яєць з цукром сметану і просіяне борошно. Всю масу ще хвилину збиваємо міксером, щоб не було комочків від борошна. Далі додаємо до тіста розпушувач і рослинну олію і ще раз все добре перемішуємо до однорідності.

Тісто має вийти пишним і однорідним. По густоті – як на оладки.

Пиріг зі сливами на трьох ложках сметани

Беремо форму для випікання, змащуємо її тонким шаром олії. Виливаємо всі тісто і розрівнюємо по формі. Наверх викладаємо нарізану сливу.

Пиріг зі сливами на трьох ложках сметани

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона має бути повністю суха, коли її встромлюєш у пиріг.

Готовий пиріг виходить дуже ніжним, пухким і ароматним. За рахунок того, що у нього багато сливи, пиріг виходять соковитим і на одному шматочку дуже важко зупинитися. Такий пиріг смачний ще теплим після випічки, але не гірше він смакує й охолодженим.

Смачного!