Підсіла на рибу за цим рецептом. Смажений минтай вже в минулому, ніколи не перестану його так готувати

Пропонуємо приготувати минтай під морквяною шубкою в духовці. Це дуже легкий у приготуванні рецепт, але дуже смачний і доступний. Спробуйте самі.

Минтай – недорога риба, якій можна надати вишуканий смак завдяки правильному рецепту. До вашої уваги – минтай під морквою. Його можна подати на обід або вечерю, доповнивши за бажанням рисом або картоплею.

Необхідні інгредієнти:

  • минтай – 1 кг;
  • морква – 3 шт;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт;
  • томатний соус або помідори у власному соку – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

Минтай розморожуємо. Найкращий спосіб розморозки цілих тушок риби – на верхній полиці холодильника, щоб процес відбувався рівномірно. Розморожений минтай промиваємо, очищаємо, зрізаємо хвіст і плавники та нарізаємо на порційні шматочки.

У підготовлену форму для випікання викладаємо рибу, солимо, перчимо, можна додати улюблені спеції за смаком.

Запечений минтай під шубкою з моркви

Овочі вимиваємо та очищаємо. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібним кубиком. На сковороду додаємо рослинну олію, розігріваємо і обсмажуємо на середньому вогні овочі до м’якості. Додаємо томати у власному соку, перемішуємо, приправляємо сіллю та перцем. Тушкуємо овочі всі разом 4-5 хвилин.

Зверху на рибу в форму для запікання викладаємо тушковані овочі, накриваємо все фольгою і відправляємо в духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин. Це приблизний час, треба орієнтуватись по своїй духовці.

Запечений минтай під шубкою з моркви

Дістаємо страву з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо минтай під шубкою з моркви з гарніром із картоплі або рису, також добре смакує з макаронами. За бажанням можна прикрасити рибу зеленню.

Запечений минтай під шубкою з моркви

Обов’язково слід додати в свій раціон минтай, він містить фосфор, йод, фтор, кобальт, калій, сірку, що сприяє зниженню рівня глюкози та холестерину, а високий вміст природного йоду допомагає нормалізувати роботу щитоподібної залози.