Виходять як бочкові, тільки у банках. Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Засолити огірки на зиму холодним способом у банках дуже просто. Вони виходять дуже хрусткі, ароматні, ідеально доповнюють м'ясні і картопляні страви.

Настає час заготівель і зазвичай це означає, що треба щось гріти, кип’ятити, варити, стерилізувати. Пропонуємо найлегший рецепт консервованих огірків на зиму холодним способом. Єдина умова – такі огірки треба зберігати в холодному місці, а воду для розсолу треба брати очищену питну, не з крану.

Необхідні продукти:

  • огірки – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • часник – 6 зубчиків;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя смородини – 4 шт;
  • зонтики кропу – 4 шт;
  • листя хрону – 2 шт;
  • сіль – 2 ст.л.

Можна ще за бажанням додати листя дуба.

Спосіб приготування:

Часник очистіть від лушпиння, зелень та листя добре промийте. Огірки замочіть у холодній воді та залиште на 2-3 години. Завдяки цьому вони стають більш пружними і з них виходить гіркота, окрім того, що так огірки добре очищаються від бруду.

Після замочування воду злийте, обріжте в огірків з обох кінців хвостики приблизно по 3-5 мм. Банки ретельно вимийте з миючим засобом, потім з содою та промийте кілька разів у чистій воді.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

На дно кожної баночки покладіть ароматні листи смородини, вишні, хрону. Також додайте пару невеликих гілочок кропу. Туди ж відправляємо часник. Великі зубчики можна поділити на 2 частини. Кількість часнику регулюйте на власний смак, як і кількість зелені.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Заповніть огірками банки, ставлячи їх вертикально. Маленькі огірочки, які залишилися, утрамбуйте бочком і зверху додайте залишки ароматних трав та часнику.

Для розсолу розведіть в 1 літрі холодної питної води 2 столові ложки солі. Все ретельно перемішайте та залиште на 5 хвилин. Влийте розсіл у кожну банку, закрийте огірки капроновими кришками, які заздалегідь треба простерилізувати, опустивши в киплячу воду на 20-30 секунд.

Солю огірки на зиму холодним способом за старим маминим рецептом

Приберіть банки в темне прохолодне місце для тривалого зберігання. Так готуються огірки на зиму холодним способом. На смак їх не відрізнити від бочкових.