Ось як треба готувати тісто на піцу. Рецепт підказала подруга, яка переїхала в Італію: з м’якими бортиками

В основі смачної та вдалої піци лежить правильно приготоване тісто. Розповідаємо всі секрети та тонкощі. З таким рецептом у вас точно вийде смакота, яка нагадуватиме смак справжньої піци

Сьогодні важко знайти людину, яка б не любила ароматну й таку смачну піцу. Найголовніше у приготуванні цієї страви – зробити правильне тісто. Далі вже справа фантазії та креативності. Вдалі поєднання начинки можуть перетворити вашу страву на кулінарний шедевр. Втім, починати пропонуємо з головного.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як готується класичний варіант тіста для піци на дріжджах. Для цього, за словами знаменитості, потрібно запастись сухими дріжджами та крапелькою терпіння. Кулінар зазначає, що необов’язково у вас з першого вийде тісто, як у піцайоло в Неаполі, втім спробувати точно варто – у результаті отримаєте смачну піцу.

Як приготувати смачну піцу, схожу на справжню

Інгредієнти:

  • 300 грамів борошна;
  • 8-10 сухих дріжджів;
  • 180 мілілітрів води;
  • Пів чайної ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2,5 столові ложки оливкової олії.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно просіяти борошно в окрему миску. Потім у цей же посуд потрібно додати сіль і цукор і добре все перемішати. Наступним кроком додайте до борошна дріжджі та знову ж якісно все перемішайте. Після цього почніть поступово вводити теплу воду та олію. За словами Клопотенка, вода має бути температурою 38 градусів, адже це мінімальна позначка, коли активуються дріжджі. Отже, коли всі інгредієнти в одній мисці, почніть замішувати тісто.

Продовжуйте замішувати тісто, поки воно не стане дуже м’яким і не припинить прилипати до рук. Тоді накрийте його серветкою та приберіть у тепле місце, поки воно не збільшиться в розмірі. На це піде приблизно 40-45 хвилин. Коли тісто підійнялось, повертайтесь до нього. Кульку добре обімніть та викладіть на робочу поверхню, яку попередньо присипали борошном.

Рецепт ідеального тіста для смачної піци

Вдруге замісіть тісто та, за потреби, розділіть його на дві частини та розкачайте кожну. Розкочувати потрібно, керуючись власними бажаннями та вподобаннями. Якщо хочете тоненьку піцу, робіть з тіста максимально тонкий лист. Викладайте на майбутню піцу начинку та відправляйте випікатись страву на 5-7 хвилин до духовки, розігрітої до 180 градусів.