Підсадила чоловіка на такий сніданок. Сирники за рецептом моєї бабусі: 5 інгредієнтів і ні грама борошна

Щоб сирники вийшли справді ніжними й пухкими, бажано відмовитися від застосування борошна і манки. Усе це замінимо іншим продуктом - вівсяними пластівцями.

Спробувавши цей рецепт хоч раз, напевно, більше не станете класти в сир манку чи борошно. Оскільки є набагато кращий варіант, що складається з 5 інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 200 г сиру;
  • 5 ст.лож. вівсяних пластівців;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • олія для смаження;
  • ванільний цукор, кориця.
Для приготування обирайте сухий сир

Відсипте потрібну кількість вівсяних пластівців і відділіть п’яту частину, залишивши її для панірування. Решту відправте в блендер. Має вийти вівсяне борошно. Змішайте його з перетертим крізь сито сиром, яйцем, цукром, ванільним цукром та корицею. Сир має бути сухий, щоб під час смаження вироби не потекли.

Масу ретельно перемішайте і відставте вбік, щоб могла спокійно набрякнути. За 15 хвилин можете приступати до формування сирників. Відщипуйте часточку тіста, розкачуйте в руках і приплюскніть з обох боків.

Формуйте з тіста кульки та приплескуйте

Пательню з налитою олією розігрійте. Багато жиру лити не потрібно. Викладайте сирники на сковорідку і смажте з обох боків на середньому вогні. Для сніданку просто ідеальна страва. Чудово виручає, якщо вдома закінчилося борошно, а сходити в магазин немає часу.

Подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою, прикрасивши кулькою морозива чи поливши шоколадною глазур’ю. Якщо діти полюбляють згущівку чи варення – теж згодиться.

Смажте на олії з обох боків

Завдяки вівсяному паніруванню сирники вийдуть хрусткими на смак. Мої завжди просять добавки, але вранці порції суворо дозовані, тож доведеться чекати до наступного ранку. Зазвичай обіцяю, що у вихідні насмажу більше, але якось не доходять руки.