Одразу і закуска, і гарнір: літом чоловік випрошує їх готувати 7 днів на тиждень. Рецепт баклажанів з часником

Баклажани – не лише смачний, але й дуже корисний овоч, який фахівці рекомендують вживати регулярно. Спробуйте цю просту в приготуванні закуску з "синенькими"

Хоча й готується ця страва дуже швидко та просто, гарантуємо, що з’їсте її ви набагато швидше! Вся річ у тім, що така закуска з баклажанів сподобається абсолютно кожному. Завдяки часнику страва набуває пікантності, а ось сметана, в якій овочі будуть тушкуватись, додає ніжності та витонченості закусці. Головна особливість такого частування полягає в тому, що воно однаково смачне і гарячим, і холодним.

Крім того, таку закуску можна не лише куштувати, як додаток до основної страви, але й смакувати її окремо. Все залежить від ваших вподобань та забаганок. Аби якомога швидше насолодитись смаком такого частування, пропонуємо хутчіше взятись до приготування!

Інгредієнти:

  • 300 грамів баклажанів;
  • 100 грамів сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2-3 столові ложки олії;
  • Сіль та спеції – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вимити та нарізати баклажани невеликими кубиками. Аби позбутись від гіркуватого присмаку овочу, потрібно його посолити, перемішати, залишити на 10-15 хвилин, а потім – промити під проточною водою. Далі розігрійте у сковороді олію та викладіть туди нарізані “синенькі”. Одразу посоліть баклажани та починайте їх готувати.

Викладіть баклажани на сковорідку та почніть готувати

Смажте баклажани на помірному вогні близько 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими та майже готовими. Далі викладіть у пательню очищений та нарізаний часник та одразу додайте туди ж сметану. Добре перемішайте отриману суміш і продовжуйте тушкувати на помірному вогні, постійно помішуючи. Через декілька хвилин додайте улюблені спеції та накрийте сковорідку кришкою – тушкуйте страву на маленькому вогні.

Тушкуйте баклажани зі сметаною та часником

Перевіряйте готовність баклажанів виделкою. Вони повинні бути помірно м’якими, але не розвалюватись. Подавайте гарячими або охолодженими – на власний смак. Готова страва є доволі ситною, тому її можна куштувати окремо, а можна доповнювати іншою стравою.