Не має часу на випікання, а домашні хочуть чогось солоденького? Ягідний десерт без випічки – ідеальний варіант

Діти вимагають солоденького, а часу на випікання постійно бракує? Ніжний ягідний десерт обов'язково сподобається малюкам і вони будуть постійно просити його приготувати

Не завжди є багато вільного часу на приготування десерту для родини. Заглядаєш в холодильник та ламаєш голову – щоб це його зробити? Вихід є – смачний ягідний десерт, що не потребує випікання та займає мало часу.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • Желатин – 1 пакетик;
  • Вода – 150 мл;
  • Цукор – 120 грамів;
  • Ягоди – 450 грамів;
  • Кокосова стружка – один невеликий пакетик.

Повітряний ягідний десерт без клопоту

Пакетик желатину заливаємо водою та даємо трішки часу для набухання. Беремо ягоди та засипаємо їх цукром. Для даного рецепту ідеально підійде малина – вона надасть красивий колір і соковитість. Можна не боятись експериментів та спробувати приготувати десерт і з іншими ягодами, зокрема полуницею, чорницею, смородиною та іншими. Засипані ягоди потрібно ретельно пробити блендером. Готову масу виливаємо в каструлю та починаємо варити до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Робимо ягідний мус

Знявши з вогню ягідну суміш – додаємо підготовлений желатин. Все ретельно перемішуємо та переливаємо в глибоку ємність. Тепер найвідповідальніший момент. Ягідний мус потрібно за допомогою міксера збивати протягом 15 хвилин, плавно підвищуючи швидкість з мінімуму до максимуму. Готова маса буде трішки світлішою, збільшиться в розмірах та буде, на вигляд, повітряною.

Тепер суфле потрібно перелити в підготовлену форму, яка застелена харчовою плівкою. Зверху також закриваємо плівкою. Тепер готовий десерт трішки відстоїться в холодильнику. Потрібно не більше 3 годин часу.

Готовий ягідний десерт без випічки

Потім дістаємо десерт і посипаємо кокосовою стружкою, не тільки зверху, а і по боках. Готову смакоту нарізаємо будь-якими кусочками та подаємо до столу. Смачного!