Тільки так тепер сало і засолюю. Таке ніжне, що просто тане в роті: сало в банці. На все про все 5 хвилин

Хіба можливо уявити український святковий стіл без справжнього сала? Новий рецепт сала в банці обов'язково потрібно спробувати – таке сало обов'язково здивує

Чого тільки не виготовляють господині із сала: додають цукор, маринують, тушкують і так далі. Але соління сала, попри роки, залишається популярним. Новий цікавий рецепт  розсолу перетворить сало на святкову закуску, яку можна тривалий час зберігати в холодильнику.

Легка закуска з сала до смачного борщу

Для приготування розсолу потрібно наступні інгредієнти:

  • сало – 2 кг;
  • сіль – 150-180 грамів;
  • часник – 1 головка;
  • перець запашний – 8-10 горошин;
  • лавровий лист – 3-4 штуки;
  • вода – 1 літр.
Солимо сало в банці

Сало потрібно оборати максимально свіже. Якщо є можливість – сходіть на ринок, там навіть можна і вторгувати для себе приємну ціну. Коли будете брати в сало в магазині – ретельно дивіться на даті виготовлення.

Тепер почнімо готувати наше смачне сало. Для того, щоб продукт вийшов максимально ніжним та соковитим – використовуємо невеличкі шматки. Нарізаємо та складаємо не досить щільно в банку, щоб воно змогло максимально просолитись. Сало можна брати також з проріззю – це для тих, хто любить м’ясний присмак. Банки для приготування беремо з розрахунку на родину. Для великої сім’ї, наприклад, підійдуть 2-х літрові банки.

До кожної банки (літрової) додаємо лавровий листок, 3 горошини  перцю та 3 зубчики часнику. Якщо ви обрали більше чи меншу тару – відповідно збільшуйте, чи зменшуйте пропорції спецій.

Тепер переходимо до маринаду. Ставимо на вогонь каструлю та додаємо води та солі, доводимо до кипіння. Воду переливаємо в банки та закриваємо кришкою.

Сало в банці за 5 хвилин

Робота зайняла якихось 5 хвилин, а салом смакувати можна буде довго. Головне – зберігайте його в прохолодному місці. Але будьте певні, досить довго таке сало в холодильнику не затримається. Рідні будуть з радістю смакувати ним.