Зробити смачний літній десерт без борошна й цукру можливо: його навіть не доведеться випікати в духовці

Подібний десерт можна сміливо готувати на сніданок. По-перше, він смачний, і маля не буде каверзувати. По-друге, корисний, адже в готовій страві відсутні борошно і цукор.

І, найголовніше, вівсяний десерт не треба випікати. А це в спекотних умовах дуже важливо. З вказаних пропорцій можна нагодувати двох дітей.

Вам знадобиться:

  • 3 ст.лож. вівсяних пластівців;
  • 100 мл молока;
  • 2 ч.лож. меду;
  • 150 г будь-яких ягід;
  • 130 г горіхів.
Такий десерт вийде з ягодами чорниці

Молоко в рецепті можна сміливо заміняти кефіром, ряжанкою чи несолодким йогуртом. А ягоди беріть, які є в холодильнику чи морозилці. Фрукти також згодяться. Горіхи теж не обов’язково мають бути волоськими – підійде мигдаль, арахіс тощо. Кожного разу, змінюючи їх склад, отримаєте абсолютно новий смак.

З вечора залийте пластівці молоком, щоб набрякли. Бажано брати крупу грубого помелу. Уранці пересипте масу в блендер, додайте ягоди-фрукти, горіхи, мед та збивайте 3-4 хвилини. Маса має бути густенькою, щоб прикраси зверху – ті ж ягоди й цілі частинки горіхів – не тонули в ній. Розкладіть вівсяний десерт по креманках чи прозорих склянках і прикрасьте так, як підказує фантазія.

Це полуничний колір вівсяного десерту

Рецепт настільки простий, що зекономить уранці купу часу. Ні духовку, ні плиту вмикати не доведеться. Це теж великий плюс. Завдяки вівсянці страва виходить корисною для дитячого організму. А горіхи зарядять енергією до самого обіду, тож почуття голоду й бажання перекусу не виникне.

Та й мамі не завадить зробити одну креманочку десерту на сніданок для себе. Відсутність борошна, а значить, вуглеводів, і цукру не дозволить турбуватися про зайві сантиметри на талії. Калорій у цій страві зовсім небагато.