Рецепт печінкового хліба без духовки та випікання: ситна закуска на святковий стіл без зайвого клопоту

Якщо на вечерю захотілось смачної та незвичної закуски, спробуйте приготувати це частування. Вам не знадобиться духовка, а процес пройде швидко та просто

Вдома закінчився хліб, а йти до магазину зовсім не хочеться? Не страшно, адже приготувати домашню випічку насправді набагато простіше, ніж ви собі могли уявити. Для приготування смачного печінкового хлібу не потрібно довго місити тісто та розігрівати духовку – варто лише змішати всі інгредієнти та поставити їх варитись.

Зверніть увагу на те, що під час приготування такого частування обов’язково потрібно відкрити всі вікна та ввімкнути кухонну витяжку. Річ у тім, що, коли печінковий хліб готується, то вся оселя буквально тоне у неймовірно смачному ароматі. Будьте готові, що всі сусіди питатимуть у вас, що ж це був за смачний запах.

Як просто та швидко приготувати хліб без випікання та духовки

Інгредієнти:

  • Печінка – 1 літр;
  • Часник – 1 головка;
  • 2-3 курячих яйця;
  • Борошно – склянка;
  • Сіль, перець та спеції – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно очистити печінку від плівки та жилок, перебити її у блендері до рідкого стану. Далі почніть замішувати тісто на хліб. В окремій мисці збийте курячі яйця й додайте їх до місткості з печінкою. Туди ж вичавіть або дуже дрібно наріжте очищений часник. Добре все перемішайте та просійте в окрему тарілку борошно.

Тепер потрібно почати обережно та поступово вводити у миску з печінкою борошно. Попередньо, на літр перебитої у блендері печінки знадобиться одна звичайна склянка борошна. Втім, регулювати кількість потрібно під час приготування тіста. Воно повинне вийти в’язким, але не дуже густим. Консистенція тіста повинна нагадувати таке, як роблять для приготування крутих оладок.

Рецепт неймовірно смачного печінкового хлібу на вечерю

Коли тісто готове, візьміть два целофанових пакети. В один вилийте тісто для печінкового хлібу, випустіть з пакету повітря та добре його зав’яжіть. У другий пакет тісто потрібно загорнути для підстраховки – аби у процесі приготування воно не витікло. Помістіть все у гарячу воду та варіть близько 50-60 хвилин на повільному вогні. Щойно хліб буде готовий, одразу витягніть його з пакету – коли вміст охолоне, зробити це буде набагато складніше.