Беру просту манку і фарш. Смачна та швидка вечеря за 15 хвилин на сковороді: духовку влітку навіть не вмикаю

Свіжі котлети на вечерю - ідеальне доповнення до будь-якого гарніру або овочевого салату. Пропонуємо спробувати додати в фарш манку - котлети вийдуть дуже вдалими і смачними.

Котлети з фаршу з додаванням манки порадують вас своїм чудовим смаком. Їх можна готувати на обід або вечерю та подавати з будь-яким гарніром.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш свиний – 1 кг;
  • цибуля – 3 шт;
  • яйця курячі – 1 шт;
  • манна крупа – 4 ст.л;
  • панірувальні сухарі – 100 гр;
  • рослинна олія – 60 гр;
  • сіль та перець – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

За бажанням, можна приготувати фарш самостійно, а можна взяти вже готовий в магазині. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і пропустіть через м’ясорубку і додайте в фарш. Якщо любите, щоб цибуля в котлетах відчувалася, то можна її просто дрібно нарізати ножем.

Фарш треба підсолити та приправити спеціями за смаком, можна додати трохи подрібненої зелені. Ретельно все перемішайте. Потім всипте у фарш манку та вбийте яйце.

Рецепт котлет з додаванням манки у фарш замість хліба

Добре все вимісіть та відбийте кілька разів на дно чаші. Для цього просто піднімайте його руками та з силою кидайте у чашу. При відбиванні котлетна маса стає більш щільною і котлетки при формуванні не розвалюватимуться. Готовий фарш можна залишити відпочити на годину, щоб манка набухла і ввібрала зайву вологу, але це необов’язково, якщо немає часу.

В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі. Руками сформуйте невеликі котлети та обваляйте їх у сухарях. Сковороду для смаження добре розігрійте і налийте трохи олії. Викладіть у розігріту сковороду сформовані котлети та обсмажуйте з двох боків на середньому вогні до рум’яності.

Рецепт котлет з додаванням манки у фарш замість хліба

Готові котлети викладайте на паперові рушники від зайвого жиру. Вони виходять дуже апетитні, із золотистою скоринкою. Подавати такі котлети з манкою можна з картопляним пюре і овочевим салатом.

Рецепт котлет з додаванням манки у фарш замість хліба