Додала це до борошна і вийшли дуже смачні млинці з дірочками. Рецепт дістався від свекрухи: перевірений роками

Щоб приготувати тоненькі млинці з дірочками, треба відмовитися від додавання в тісто розпушувача й соди. Натомість використати цукор й олію. Тоді усе вийде, як треба.

Змішавши молоко й окріп з іншими інгредієнтами у правильних пропорціях, отримаєте дірчасті млинчики, тонкість яких схвалить навіть завжди всім незадоволена свекруха.

Вам знадобиться:

  • 280 г борошна;
  • 500 мл молока;
  • 500 мл окропу;
  • 4 яйця;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 3 ст.лож. олії.
На пательню виливайте зовсім трішки тіста

Яйця, цукор й олію змішайте в глибокій мисочці вінчиком. Додайте молоко, ще трішки збийте. Потім потроху всипте просіяне борошно. Знову перемішайте до однорідної маси. В останню чергу долийте окріп. Тісто має вийти доволі рідким.

Обсмажуйте млинці з обох боків

Пательню для млинців змастіть олією лише один раз перед виливанням першого млинця. Надалі її доливати не треба. Тіста наливайте зовсім потроху, щоб млинці вийшли дуже тонкими й ажурними. Вогонь підтримуйте середній.

Має вийти 24 млинці

З даної порції тіста має вийти 24 млинці. Вони дуже ніжні й смачні. Удасться нагодувати всю родину. Кожен зможе взяти стільки добавки, скільки з’їсть. Млинці можна вживати зі сметаною чи варенням або ж додати будь-яку улюблену начинку.

Звісно, серед несолодких начинок лідирують м’ясний фарш та гриби. Але можна спробувати й дещо екзотичне. Наприклад, печінку тріски. Задля цього варене яйце натріть на тертушці. До нього додайте 100 г печінки тріски, попередньо зливши юшку з консерви. Ретельно перемішайте компоненти виделкою. Одне перо зеленої цибулі пошинкуйте і вмішайте в суміш. Тепер можете начиняти наші млинці, щоб стали ще смачнішими.

Таким же чином можна вчинити з філе оселедця. Тільки в цьому разі додайте ще й трішки майонезу, а замість зеленої цибулі використайте половинку ріпчастої.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.