Нереально смачний минтай: не просто смажений. Готую подвійну порцію, подаю на стіл і завжди просять добавки

Найпростіше приготування риби – це смаження. Пару хвилин на сковорідці й вечеря готова. А що, коли минтай можна приготувати іншим способом? Така риба підкорить ваше серце

Минтай – це досить корисна риба, і знайти її в магазинах легко. Рецептів приготування є безліч. До риби додають соєвий соус, лимонний сік, овочі й так далі. Сьогодні ми поділимось легким рецептом смачного філе минтая в мультиварці.

Овочі додають рибі особливої пікантності, а страва заграє яскравими барвами. Для приготування такої вечері потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • філе минтая – 600 грамів;
  • морква – 1 штук;
  • ріпчаста цибуля – 1 штук;
  • сметана – 1 столова ложка;
  • рослинна олія – 1 столова ложка;
  • вода – 0.5 склянки;
  • сіль, спеції – за смаком.

Готуємо філе риби за новим рецептом

Смачний минтай в мультиварці

Філе потрібно розморозити та вимити під проточною водою. Рибу нарізають досить великими кусочками, адже страва буде подаватись порційно. Тепер філе потрібно натерти підготовленими спеціями та додати трішки олії. В такому стані минтай має пролежати пів години, щоб промаринуватись.

Тепер потрібно взяти моркву і натерти на маленькій тертці. А цибулю потрібно нарізати тоненькими півкільцями.

Смаження цибулі та моркви

Вмикаємо свою мультиварку та вибираємо режим, який відповідає смаженню. На низ дека висипаємо цибулю. Смажимо її приблизно 2 хвилини. До неї додаємо моркву та продовжуємо готувати ще 3 хвилини. На підсмажені овочі викладаємо замаринований минтай. Сметану змішуємо з водою та заливаємо філе.

На мультиварці потрібно змінити режим на тушкування і виставити час в 30 хвилин. Поки риба готується можна займатись власними справами, адже страва буде ідеально смачною,  просмаженою і насиченою пряними ароматами.

Смакувати ароматною рибою можна з будь-яким гарніром. Ідеально підійде варений рис або ж варена картопля. Рідні будуть дякувати за таку смакоту!