Відкрила для себе простий рецепт квашених яблук. На підготовку мінімум часу – одразу закриваю 10 банок

Сезон свіжих яблук в самому розпалі. Чого тільки не готують господині: штруделі, шарлотки, оладки. Але все це швидко набридає, а яблука так і не закінчуються

Кисло-солодкі квашені яблука обов’язково сподобаються родині та будуть смакувати цілу зиму. За цим рецептом можна закривати будь-який сорт фруктів, будь-якого розміру. Головне – яблука повинні бути твердими, можливо трішки не дозрілими. М’які ж фрукти, під час закваски, можуть просто розвалюватись і бажаною смакової насолоди не принесуть.

Для приготування консервації на зиму потрібні наступні інгредієнти (розраховано на одну 3-літрову банку):

Яблука (будь-якого сорту) – 0,5 кілограми;

сіль – 1 столова ложка;

цукор – 200 грамів;

Смачні квашені яблука за простим рецептом

Смачні квашені яблука за простим рецептом

Процес приготування досить простий та не займає багато часу. Спочатку трилітрову банку потрібно ретельно вимити під гарячою проточною водою. Яблука також потрібно очистити та висушити за допомогою рушника. Якщо потрібно, щоб яблука заквасились швидке – зробіть невеликі проколи за допомогою зубочистки знизу.

Смачні квашені яблука за простим рецептом

Тепер в банку викладаємо яблука, також додаємо цукор та сіль. Все заливаємо холодною водою та накриваємо капроновою кришкою. Банку потрібно ретельно протрусити, щоб сіль та цукор перемішались найшвидше.

Підготовлені яблука потрібно залишити в банці при кімнатній температурі. Важливо, щоб на заготовку не попадали сонячні промені. На закваску потрібно приблизно 2-3 дні. Бажано не відкривати банку раніше, адже процес квашення тоді буде невдалим.

Якщо хочете їсти такі квашені яблука взимку – то трішки долийте води й відправте їх в підвал. Там вони будуть смакувати аж до весни.

Смачні квашені яблука за простим рецептом

Простий рецепт та швидке приготування. Смакуйте та пригощайте близьких!