Помідори використовую не лише для салату – варю запашне варення: можна їсти відразу чи закатати в банки

Здавалося б, варення можна варити виключно з фруктів і ягід. Насправді ні. З соковитих томатів із додаванням цукру, ваніліну й лимонного соку вийдуть солодощі не гірші.

Спробуйте зварити варення з томатів на пробу. Вам обов’язково ці ласощі припадуть до смаку і надалі зможете готувати набагато більшу порцію. Ще й заготовлятимете на довгу зиму.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг помідорів;
  • 350 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 ч.лож. ваніліну.
Знадобиться всього 4 інгредієнти: томати, лимон, цукор, ванілін

Вимиті й висушені помідори першим ділом очистьте від шкірочки. Для цього зробіть на плодах надрізи хрест-навхрест. У такому вигляді опустіть овочі в окріп, що кипить. Витримайте 30 секунд й перекладіть у мисочку з крижаною водою.

Томати опустіть в окріп

Тепер шкірочка легко відійде від м’якуша. Кожен томат розріжте на 4 частини, видаливши насіння. Масу, що залишилася, наріжте дрібно. Перекладіть підготовлену нарізку в каструлю. Досипте цукром. Лимон розріжте навпіл, видаліть кісточки й вичавіть сік просто в каструлю.

Зніміть шкірочку й розріжте

Масу перемішайте і поставте на вогонь. Витримайте на сильному вогні до закипання. Після цього зменште газ до мінімуму й варіть, допоки вміст не стане схожим на варення. Піну, що утворюватиметься у великій кількості, знімайте.

Наріжте помідори кубиками

Долийте у варення ванільний екстракт, який можете замінити ванільним цукром. Проваріть ще 5 хвилин і зніміть каструлю з плити. В середньому час на варіння має скласти годину й 15 хвилин.

Пересипте шматочки в каструлю

Варення з помідорів можна подавати до чаю чи використовувати для десертів. У холодному вигляді маса має загуснути ще сильніше.

Варіть варення орієнтовно 1 годину 15 хвилин