Додаю яйця в капусту і запіканка на обід готова. Приготувала раз на пробу, тепер чоловік постійно замовляє

Спробувала зробити запіканку за цим рецептом, і тепер маю халепу: чоловік спеціально замовляє цю страву на вечерю. Добре, хоч випікати нічого не треба – готую на пательні.

Незвичне поєднання капусти з сиром надає страві несподіваного смаку. Подаю до столу зазвичай зі сметаною або майонезом.

Вам знадобиться:

  • 250 г капусти;
  • 100 г борошна;
  • 70 г твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст.лож. олії;
  • сіль, чорний мелений перець.
Капусту змішайте з цибулею та яйцями

Відріжте від качана капусти шматочок, вимийте його під краном і дайте просохнути. Гострим ножем нашинкуйте дуже тонко. Можете робити соломку чи дрібні кубики – як більше подобається.

Очищену цибулину покришіть на дрібні кубики. Аби не плакати над фітонцидом, змочіть ніж і саму цибулину під краном. Дощечку, на якій розрізатимете цибулю, змастіть шматочком лимона. У такому разі вона не всотає різкий запах овочу.

Потроху додавайте борошно

Капусту перекладіть у глибоку мисочку, подавіть руками, щоб стала м’якішою, вмішайте цибулю і вбийте яйця. Додайте сіль і перець. Масу перемішайте виделкою й додайте натертий на тертушці сир. Лише після цього починайте потроху підсипати борошно.

Поставте пательню на вогонь, влийте на дно трішки олії. Поверх викладіть капустяну масу, розрівнявши верх. Накрийте кришкою і тушіть на мінімальному вогні 15 хвилин, допоки знизу не зарум’яниться.

Смажте запіканку з обох боків по 15 хвилин

Після цього переверніть пательню, щоб запіканка опинилася на кришці. Акуратненько поверніть не засмаженим боком на пательню. Знову прикрийте і витримайте ще 15 хвилин. Вогонь вимкніть, а кришку не знімайте ще 5 хвилин. Тепер можете подавати до м’яса, порізавши на порційні шматочки та поливши сметаною.