Так огірки з помідорами готую 7 днів на тиждень. Моя ходова літня закуска-салат: весь секрет у заправці

Мало того, що цей салат із помідорів, огірків та пекінської капусти надзвичайно смачний. Він ще й дуже вітамінізований. Тож пропоную перейти на корисну їжу щодня.

Якщо присипати салат з огірків, помідорів та пекінської капусти зверху насінням кунжуту чи льону, вийде ще поживніше.

Вам знадобиться:

  • 320 г пекінської капусти;
  • 260 г помідорів;
  • 120 г огірків;
  • 0,5 ст.лож. олії;
  • 5 г кропу;
  • сіль, чорний мелений перець.
Наріжте пекінську капусту

Додаткові інгредієнти додаються за бажанням: кунжут, насіння льону, цукор, лимонний сік. Намагайтеся брати для салату вершечок пекінської капусти – у цьому місці вона найніжніша. Нашинкуйте тонкою соломкою й перекладіть у широку миску з високими бортиками, щоб було зручно перемішувати.

Наріжте огірки

У вимитих й висушених огірків обріжте кінчики з обох боків. Наріжте кружальцями й відправте до китайської капусти. Якщо є фігурний ніж, скористайтеся ним, тоді шматочки виглядатимуть більш привабливо.

Наріжте помідори

Перед нарізанням огірок спробуйте на смак, щоб переконатися, що він не гіркий. Якщо так, то шкірочку зніміть овочерізкою. Дійшла черга до помідорів. Звісно, їх треба спочатку вимити. Видаліть із плодів плодоніжки. Наріжте овочі півкільцями й додайте до салату. Кріп промийте під краном, струсніть краплі води та дрібно поріжте. Додайте в салат.

Змішайте інгредієнти

Залишається лише посолити й поперчити страву. Якщо є бажання, можете всипати зовсім трішки цукру й збризнути овочі лимонним соком. Після цього заправте олією. Можна брати будь-яку рослинну – соняшникову, оливкову, гірчичну, гарбузову, лляну тощо. При цьому смак буде змінюватися залежно від заправки.

На перший погляд, може видатися – нічого особливого, салат як салат. Та коли спробуєте подібне співвідношення, захочеться готувати цю швидку страву знову й знову.