Котлети більше не готую. Рецептом поділилася подруга з Ізраїлю: беру фарш, баклажан, все загортаю і смажу

Баклажани досить недооцінений овоч. Адже крім звичайного рагу можна приготувати смачні закуски з фаршем, що просто зметуть зі столу за лічені хвилини

Приготовлені баклажани за ізраїльським рецептом обов’язково стануть найулюбленішою закускою для родини. Синенькі виходять досить соковитими та ніжними. Рецепт досить простий і не потребує якихось специфічних продуктів.

Для приготування страви з баклажанів потрібні наступні інгредієнти:

  • Баклажани – 2 штучки (досить великі та пухкенькі);
  • Фарш свиний – 300 грамів;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Куряче яйце – 2 штуки;
  • Молоко – 100 мл;
  • Борошно  – 3 столові ложки;
  • Сіль – за смаком.
Соковита вечеря із баклажан за ізраїльським рецептом
Соковита вечеря із баклажан за ізраїльським рецептом

Спосіб приготування смачних котлет із синеньких

Баклажани потрібно ретельно обмити та відрізати хвостик. Тепер за допомогою ножа потрібно розділити овоч на тоненькі пластинки.

Баклажани
Баклажани

Все викладаємо в велику каструлю чи тарілку та залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо води й ставимо на верх банку чи миску. В такому стані тримаємо ще 10 хвилин.

Баклажани
Баклажани

Тим часом можна перейти до начинки. До готового фаршу потрібно додати цибулю, яку попередньо перебили за допомогою блендера. Додаємо до маси сіль та перець за смаком.

Фарш та баклажани
Фарш та баклажани

Баклажани можна діставати та виложити на сухий паперовий рушник. На верх також вистеляємо рушник. Це потрібно для того, щоб вибрати зайву вологу.

Потім розкладаємо баклажани на дощечку та викладаємо поверх фарш. М’ясну суміш потрібно рівномірно розподілити на всій пластині.

Баклажани
Баклажани

Тепер потрібно звернути баклажан за формою квадратика.

Окремо в таці потрібно збити яйця та сіль. Туди ж додаємо молоко та перемішуємо. До маси додаємо просіяне борошно. В нас вийшов кляр для майбутньої закуски.

Баклажани
Баклажани

На вогонь ставимо сковорідку та додаємо олію. Квадратики опускаємо в кляр та відправляємо на пательню. Смажити потрібно з двох сторін до золотистої скоринки на маленькому вогні. Бажано накривати пательню кришкою, адже тоді фарш максимально пропечеться.

Баклажани
Баклажани

Викладаємо страву на тарілку та подаємо до вечері.

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.