Омлет на сніданок більше не готую. Роблю хрумкі яйця: готується все швидко і домашнім смакує набагато краще

Хрумкі яйця готувати недовго. Натомість страва вийде набагато смачнішою і ситнішою, ніж просто омлет. До омлету додається борошно і трішки води.

Такі хрумкі яйця можна готувати на сніданок хоч кожного дня. Часу забирає небагато, а чоловік із дітьми з задоволенням наминатимуть за обидві щоки хрумкий наїдок.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 0,5 ч.лож. порошку бульйону для омлету;
  • 0,25 ч.лож. солі для омлету;
  • 250 г борошна;
  • 0,5 ч.лож солі для борошна;
  • 0,75 ч.лож. розпушувача;
  • 1 ч.лож. порошку бульйону для борошна;
  • 5 ст.лож. води;
  • олія для обсмажування.
Готовий омлет розріжте на 8 частин

Візьміть два великих яйця або три маленьких. Розбийте їх у глибоку мисочку. Досипте сіль і сухий бульйон. Ретельно розмішайте паличками для суші. Поставте пательню на вогонь, налийте олію. Коли розігріється, вилийте яєчну масу.

Коли омлет знизу набуде золотавого відтінку, силіконовою лопаткою переверніть його і підсмажте до готовності з іншого боку. Готову яєчню акуратно викладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.

Обмокніть шматочок омлету в рідкому борошні й обваляйте в сухому

Розріжте яєчний круг на 4 рівні частини. Потім кожну поділіть навпіл, щоб у підсумку вийшло 8 сегментів. Просійте в глибоку мисочку борошно. Додайте сіль, розпушувач, порошок бульйону. Все ретельно розмішайте паличками.

4 столові ложки борошняної суміші відсипте в невелику піалу й залийте холодною кип’яченою водою. Має вийти суміш трішки густіша, аніж на млинці. Захоплюйте паличками трикутничок омлету, вмочайте у рідке борошно, потім переносьте в мисочку з сухим борошном і добренько обваляйте. Можете повторити процедуру, щоб кляру стало більше. І навіть ще раз, щоб вийшла товста шкуринка, яка і буде давати довгоочікуваний хрумкіт.

Смажте у фритюрі до золотавої скоринки

Після цього відразу ж опускайте в киплячу на пательні олію. Решту шматочків омлету підготуйте таким же чином і відправте у фритюр. Бажано розділити смаження на дві порції, бо всі 8 шматочків одразу не вмістяться.

Стежте, щоб шматочки не торкалися одне одного на сковорідці. Коли зарум’яняться, переверніть на інший бік. Готові трикутнички відразу подавайте до столу з кетчупом.