Не шарлотка, а “Невидимка”: французький яблучний пиріг, який став хітом на моєму столі: як його зробити

Цей класичний французький яблучний пиріг може стати вашим фаворитом. Він дуже смачний, ніжний і ароматний. В ньому мінімум тіста і максимум начинки.

Цей пиріг не без підстав має назву “Невидимка”. Справа в тому, що під час випічки тісто у пирозі перетворюється в крем і його дійсно не видно. Сам пиріг виходить дуже соковитим, ніжним і з великою кількістю начинки.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 800 г;
  • молоко – 100 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно – 80 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 г;
  • ваніль – на кінчику ножа:
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером 1 хвилину. Додаємо у яйця цукор і ваніль. Якщо у вас яблука будуть дуже кислими, цукру можна додати більше. Продовжуємо збивати яйця з цукром 3-4 хвилини до пишності. Далі вливаємо у збиті яйця молоко і розтоплене вершкове масло. Збиваємо міксером 1 хвилину. У цю масу просіюємо борошно, додаємо розпушувач і збиваємо міксером до однорідності. Тісто має вийти досить рідким, приблизно, як на млинці.

Підготуємо яблука: їх потрібно очистити від шкірки і серцевини і дуже тоненько нарізаємо пластинками. Також можна використати спеціальну тертку.

Не шарлотка, а Невидимка: французький яблучний пиріг, який став хітом на моєму столі

Підготовлені яблука перекидаємо у миску з тістом і ретельно перемішуємо.

Не шарлотка, а Невидимка: французький яблучний пиріг, який став хітом на моєму столі

Беремо форму для випікання. Потрібно брати форму не роз’ємну, а якщо у вас лише роз’ємна форма, обмотаєто дно та стінки додатково фольгою. Змащуємо форму олією без запаху і перекладаємо туди яблучне тісто. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин. Пиріг має добре підрум’янитися.

Не шарлотка, а Невидимка: французький яблучний пиріг, який став хітом на моєму столі

Після випікання пирогу потрібно дати охолонути у формі, тільки після цього його можна виймати та різати. Цікаво, що зверху та знизу пирога утворюється хрумка скоринка з тіста, а тісто всередині перетворюється на ніжний, вершковий крем.

Пиріг виходить не тільки дуже смачний, а й низькокалорійним і не нашкодить вашій фігурі.

Смачного!