Підгледіла у свекрухи рецепт рагу з баклажанів: як приготувати на сковорідці просто нереально смачну вечерю

Овочеве рагу – дуже смачна і корисна страва. В сезон свіжих овочів обов'язково спробуйте приготувати рагу за нашим рецептом. Страва виходить пряною, соковитою і з яскравим смаком.

Овочеве рагу – це на перший погляд дуже проста страва. Та далеко не всі господині вміють її готувати дійсно смачно. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт овочевого рагу з баклажанами і болгарським перцем. Страва виходить дуже соковитою, пряною і апетитною.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • помідори –2 шт;
  • болгарський перець – 2 шт;
  • часник – 3 зубчика;
  • рослинна олія – 3 ст.л;
  • зелень, сіль, перець, спеції за смаком.

Необхідні інгредієнти:

Баклажани миємо, відрізаємо кінчики і очищаємо за допомогою овочечистки. При цьому прибираємо не всю шкірку, залишаємо декілька смужок, щоб під час приготування, баклажани не втратили форму.

Рецепт смачного рагу з баклажанів і солодкого перцю

Підготовлені баклажани нарізаємо середнім кубиком.

Рецепт смачного рагу з баклажанів і солодкого перцю

Нарізані баклажани засипаємо 1 ч.л солі, перемішуємо і даємо постояти, щоб вони пустили сік і пішла зайва гіркота.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на крупній тертці. Болгарський перець очищаємо від серцевини і нарізаємо дрібним кубиком, помідори також нарізаємо дрібним кубиком.

Рецепт смачного рагу з баклажанів і солодкого перцю

На розігріту пательню наливаємо розігріту олію і всипаємо порізану цибулю. Коли цибуля почне зарум’янюватися, всипаємо моркву. Після того, як цибуля з морквою трохи підсмажаться, відправляємо до них баклажани. Зайву вологу з них потрібно зіляти. Додаємо в пательню ще трохи олії, перемішуємо і смажимо на великому вогні 3-5 хвилин.

Рецепт смачного рагу з баклажанів і солодкого перцю

Далі до овочів додаємо болгарський перець. Все перемішуємо і додаємо спеції за смаком. Оскільки сіль ми додавали в баклажани, вона нам більше не знадобиться.

Обсмажуємо овочі ще декілька хвилин і додаємо нарізані томати. Також додаємо дрібно нарізаний часник і тушкуємо ще 3 хвилини. Вкінці додаємо нарізану зелень і вимикаємо пательню.

Овочеве рагу готове! Подавайте його як окрему страву, або як доповнення до гарнірів з рису, чи картоплі.