Свекруха показала, як приготувати котлети по-єврейськи: дуже смачна, недорога і проста у приготуванні страва

Котлети за цим рецептом виходять абсолютно нежирними, тому чудово поєднуються з дієтичним чи дитячим харчуванням. Ніжне куряче філе й багато яєць надають страві присмаку омлету.

Курячі котлети виходять м’якими, ніжними, надзвичайно ароматними. Щойно зготуєте фарш і змішаєте з усіма необхідними інгредієнтами, дайте м’ясній масі настоятися протягом 1-2 хвилини й можете приступати до смаження.

Вам знадобиться:

  • 400 г курячого філе;
  • 4 яйця;
  • 2 ст.лож. молока;
  • сіль, перець;
  • олія.
Куряче філе поріжте на шматочки

Відділіть у яєць білки від жовтків. Білки збийте міксером, щоб утворилася біла непрозора піна. Куряче філе позбавте від плівочок і наріжте на не дуже маленькі шматочки. Закладіть їх у чашу блендера і подрібніть.

Отриманий фарш посоліть, поперчіть і з’єднайте з яєчними жовтками. Масу ретельно перемішайте. Додайте молоко, щоб розбавити сухість філе. Обережно перекладіть у фарш збиті білки й акуратно змішуйте за годинниковою стрілкою.

Викладайте котлети ложкою на розігріту пательню

Майбутні котлети не треба обвалювати ні в борошні, ні в панірувальних сухарях. Просто викладайте ложкою на розігріту пательню, наливши олії, як оладки. Олії наливайте зовсім трішки, щоб тільки котлетки не прилипли до сковорідки. Коли низ підсмажиться до золотавості, переверніть і смажте з іншого боку до готовності.

Якщо є сувора настанова лікарів до дієтичного харчування, то ці котлетки можна приготувати на пару. Якщо немає спеціального обладнання, то налийте в каструлю зовсім трішки води, поставте друшляк так, щоб він не торкався до рідини. Викладіть курячі вироби, змастивши друшляк олією чи вершковим маслом, щоб котлети не пристали.

Підсмажуйте котлети з обох боків

За пів години кипіння води в каструлі наші котлети зготуються під дією пари. Якщо дієта не зовсім сувора, то можна підсмажити котлети, як описано вище, потім у пательню залити трішки кип’яченої води, накрити кришкою і потушити.

Популярне

Схожі статті

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.